Inga widgetar hittades i sidofältet!

Tröttnat på ditt spotify- eller Itunesbibliotek? Sugen på att experimentera lite med din musiksmak och lyssna på något nytt? Här är fem, mindre eller mer kända, artister du i så fall borde prova.

Compressed Music/Ferrari + caballos + fuerza = cerebro Humano/ CC BY-SA

The Gaslight Anthem
Med undantag för singeln Radioactive så är Kings of Leons nya platta en ganska platt och tråkigt historia, vill du ha något muntrare så prova istället The Gaslight Anthem som nyligen gästade Stockholm. Indierock möter Springsteen och the Killers, någonstans bland alla mellancoola pojkband lyckas The Gaslight Anthem hitta sin egen nisch.

 

Big Bang
Ett annat ett alternativ till Kings of Leons nya är Johnossis nya norska förband Big Bang. När Johnossi spelade på cirkus för några veckor sen bjöd Big Bang på ett av de snyggaste förgiggen på år och dagar. Big Bang ligger någonstans mellan soft chill möter rock, lite som Hoffmaestro möter rock n’ roll. Synd bara att bandets enorma låtkatalog är av varierande kvalitet. Men det låtar som är bra, de är verkligen bra, så var inte rädd för att prova.

 

Efterklang
Coldplay goes indiepop, eller ja Efterklangs Casper Clausen låter som Coldplay, men där slutar likheterna med allt du hört tidigare. Med hjälp rytmer och sällan skådad blandning av instrument som tillsammans bildar de ett försiktigt, men ganska medryckande soulpop. Har du en bred musiksmak, måste du prova Efterklang. Segt och mesigt eller sjukt läckert, ja det är upp till dig.

 

Kanye Wests nya
Vad som gjort Kanye West till den megafeta hitmaskin han är idag är inte fjortishorder utan hans ständiga vägran att vara som alla andra. Kanye är inte bara fjortisdunk, han är något större, något fetare, något fränare. Skillnaden ligger i detaljerna. På sedvanligt vis bjuder Kanyes nya platta My Beautiful Dark Twisted Fantasy på breda stilmixar och gott om dunkadunka i ett och samma paket, här finns något för alla.

 

The Tallest Man On Earth
Världens längsta man heter egentligen Kristian Matson är 27 och från dalarna, men låter som en nerknarkad Bob Dylan. Konceptet är enkelt, det är han och hans gitarr, inget mer inget mindre, okomplicerat helt enkelt. Om han är det är för mycket smågubbig Dylan-Wannabe eller har sin egen lilla grej låter jag vara osagt, men en sak är säker; killen kan det där med att lira gitarr.

 

Alla artisterna finns samlade på VRGDT:s Officiella Höstlista ©.

 

Alexander Arvidsson
a.arvidsson-2012@djh.vrg.se

av VRGDT