Inga widgetar hittades i sidofältet!

Onsdagen den 17 november hade Harry Potter och dödsrelikerna premiär på Rigoletto inne i Stockholm. Salongen var fullsatt och filmen bjöd på många actionscener, men också kärlek i alla former.

Harry Potter/Georgia Thomas /CC BY

Det är Harry Potter och Dödsrelikerna som de flesta har väntat på ända sen trailern kom ut i somras och det var den 17 november som många förväntansfulla unga och gamla samlades vid Rigoletto för att se första delen av sista Harry Potter filmen på storskärm. Publiken fick vad de ville se och filmen möttes av jubel när eftertexterna började rulla. Det är ingen tvekan att Harry Potter var en succé.

 

I Harry Potter och dödsrelikerna får vi följa med Ron, Hermione och Harry ut på deras sista storslagna äventyr för att hitta och förstöra Horcruxen som är Voldemorts källa till liv. Men resan är riskabel och deras liv står alltid på spel. Nu, för första gången någonsin står de tre vännerna ensamma utan skydd från Dumbeldore eller några andra vuxna. De är tvungna att lita på varandra men onda krafter är alltid närvarande och hotar att sära på dem. Harrys mål är att hitta horcruxen innan Voldemort hinner ikapp dem, men på vägen snubblar han över en gammal legend, legenden om dödsrelikerna. Det tar inte lång tid innan De inser att dödsrelikerna kommer vara ett avgörande drag om vem som i slutändan tar makten.

 

Filmen inleds med ett faktum, att det är mörka tider vi lever i. allt eftersom tiden går så får vi mer inblick på de tre vännernas riskfyllda uppdrag och det är aldrig någonsin risk att du blir uttråkad, efter det ena händer det andra. Trots att det är mycket som händer i filmen så lyckades Regissören med att ändå hålla en röd tråd genom hela berättelsen. Specialeffekterna var också verklighetstrogna vilket skapade en helt otrolig bioupplevelse. Det var en utmaning att sitta still och inte kommentera under filmens gång, något som många misslyckades med.

 

Harry Potter och dödsrelikerna må vara den mörkaste av alla Harry Potter filmer men den är också en av de mest händelserika och roliga. Ron, som vi alla känner till som Harrys bästa vän lättade alltid upp stämningen och gjorde filmen till något som inte bara var deprimerande. Luna Lovegood och husalfen Dobby kom också in och kunde lyfta upp filmen med deras minst sagt unika personligheter. Genom filmens gång så kommer du bjudas på många skratt.

 

Harry Potter filmen var spännande och rolig men den hade också ett annat element som spelade stor roll till filmens succé, trots allt så är historien om Harry Potter en historia om kärlek och i Harry Potter och dödsrelikerna träffar vi på all sorts kärlek. Weasly familjen som är mer kärleksfulla än någonsin och en extremt stark vänskap mellan Ron, Harry och Hermione. Men kärleken mellan Ron och Hermione har också utvecklas och har nu stort inflytande på hela berättelsen. Om det inte var för all denna kärlek så skulle filmen inte vara lika värd att se.

 

Harry Potter filmen är definitivt sevärd, även om du inte har något intresse av fantasy så kan jag garantera att du skulle gilla Harry Potter av många andra anledningar. Det här är en film som du inte kommer att glömma bort, den kommer stanna i ditt huvud och du kommer sitta och tänka på flera veckor efter att du har sett den. Du kommer att skratta, gråta, skrika. Det finns inget som du inte kan göra. När eftertexterna började rulla möttes filmen av jubel. Jubel som filmen faktiskt förtjänade.

 

Theresia Eriksson
ther.erik-2013@djh.vrg.se

av VRGDT