Inga widgetar hittades i sidofältet!

Ett stort måste för mig i december månad är, liksom för många andra, julfilmer. Holiday, the Grinch och Love Actually är några exempel på julfilmer som jag varje år slaviskt kollar på. Det är något så förtrollande och fängslande med dessa filmer, något som fungerar som en flykt från den trista och slaskiga vardagen. Detta ledde mig till att fundera över hur jag själv kan hitta julmagin. Här kommer därför några aktiviteter som du kan göra för att känna dig som huvudrollen i din alldeles egna julfilm:

Julbak: På något vis är julbaket i filmerna aldrig stressande. De rätta ingredienserna står alltid prydligt uppmätta och uppställda i det rena, städade köket. Tänk därför på att handla det du behöver med god framförhållning och se till att du håller struktur i ditt bak för att undvika kaos. Om det mot förmodan skulle bli lite stökigt under bakningen: bli inte irriterad på din medhjälpare, se det som en möjlighet till skratt och möjligtvis ett litet mjöl-krig!

Besök en julmarknad: Ta en promenad genom de pittoreska bodarna på Gamla stans eller Skansens julmarknad. Dofterna av glögg och pepparkakor, de gnistrande ljusen och det glada skrattet kommer genast att föra dig in i en julfilmsvärld. Gå runt med en varm dryck i handen och utforska allt från handgjorda juldekorationer till söta små presenter, kanske hittar du en eller annan julklapp.

Julfilmsmaraton: Samla dina nära och kära och ha ett filmmaraton. Välj ut dina favoritjulfilmer eller upptäck nya pärlor, kura upp er i en mysig hörna, tänd några ljus och ät julbak. Välj med fördel en dag då det är snöstorm och omöjligt att lämna huset för att på så sätt verkligen återskapa julfilmerna ni kollar på.  

En klassisk scen i julfilmerna är onekligen när huvudkaraktären träffar på någon som hen inte sett på länge. Dessa möten resulterar alltid i försoning och omfamningar, och att huvudkaraktären kommer till nya insikter om sig själv. Så ta tillfället i akt och besök någon du bryr dig om men inte träffat på länge, någon du tror är lite ensam. Ta med en gåva, något hemlagat eller varför inte en christmas carol och visa lite extra omtanke och kärlek.

Det finns många aktiviteter som kan få oss att känna oss som huvudkaraktärerna i julfilmerna, men det viktigaste för att verkligen känna julens närvaro är sällskapet av nära och kära. Det räcker med att träffas över en glögg, utbyta en julgåva eller tillsammans bygga en snögubbe för att uppleva ren julmagi. Så i dessa mörka tider, glöm inte att umgås med dem du verkligen bryr dig om. För är det inte det dessa julfilmer i grund och botten handlar om: kärlek? 

Av: Filippa Bartholdson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *