Inga widgetar hittades i sidofältet!

I och med skolans förbud mot energidryck framfördes frågor inför höstens skolråd ifall kaffet som serveras i HB och Sammis är decaf. Under skolrådet stod skolledningen fast vid att energidryck är och kommer förbli bannlyst inom campus. Efter en hetsig debatt mellan klassrepresentanter och skolledningen angående energidryck (och dess “höga koffeinhalt”) kom vi slutligen in på en annan fruktad fråga: Är kaffet decaf? Skolledningen skakade av sig frågan och framförde att svaret fanns någon annanstans, vilket komplicerade undersökningen. 

Skolans approach till kaffe och energidryck

Skolledningen har bannlyst energidryck bland annat på grund av dess höga koffeinhalt. En coladryck på 33 cl innehåller 40 mg koffein. 15 cl bryggkaffe innehåller cirka 70 mg koffein och en Nocco innehåller cirka 55 mg koffein per 100 ml. Men som vi ser på denna statistik innehåller kaffe nästan lika mycket koffein som viss energidryck, vilket är anledningen till varför ett antal elever oroat sig om att kaffet är decaf. 

Att svaret på frågan fanns någon annanstans var en underdrift. Rydbergarnas redaktion har tvingats fatta många åtgärder som sträckts över tre månaders tid för att hitta svaret på frågan, men nu har vi det. Efter den långvariga undersökningen kan vi på Rydbergaren meddela att skolans kaffe inte är decaf. 

 Dagens citat (Niklas Hillgård?): People do not lack strength; they lack will” — Victor Hugo

Kleins Kitchen 
.

.

Av

Axel Brunzell

2 svar på ”Lucka 19: Är skolans kaffe decaf?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *