Inga widgetar hittades i sidofältet!

Kvällens värdar dansar in på scen till en omskriven version av Magnus Carlssons “Möt mig i Gamla stan”. Ett moln av glittrade konfetti regnar ner över ett välkoreograferat dansnummer och en klack går av mitt i schlagerfesten. Det är torsdag den 16 april och VRG-kampens första deltävling har precis börjat på Maximteatern.

Efter att ha poängterat att VRG-kampen inte härmar Läroverksfejden som koncept samt skojat om VRG-skolornas stereotyper presenterar kvällens värdar talangjaktens jury. Vad gruppen De Vet Du gjorde förra året hade tagits över av skådespelaren Lars Bethke, idoldeltagaren Matilda Gratte och komikern Kjell Eriksson.

Sebastian de Geer från Djursholm inledde tävlingen med en egenskriven låt och eget gitarrkomp. Förutom stående ovationer från publiken fick de Geer strålande kritik från juryn som berömde för att han var unik.

Ett pianonummer med soundtrack från filmen Pirates of the Caribbean från Odenplan och ett jazzigt nummer från Jarlaplan senare var det dags för Clara Odén från Djursholm. Tillsammans med ett fyra man starkt band tolkade hon the Zutons låt “Valerie” likt Amy Winehouse. Odén får särskilt mycket beröm för sin levande scenpersonlighet.

Odenplan kontrade med tre tjejers tolkning av Nicki Minajs monsterhit “Anaconda” som innehöll både rap och munspel. Jarlaplans andra nummer var en kraftfull version av “I put a spell on you” som både Annie Lennox och Nina Simone hade varit stolta över.

Djursholms tredje nummer var Emil Eriksson som framförde sin egen låt till gitarr. Domarna var översvallande och jämförde Eriksson med ABBA – någon som framtida grupper och artister kommer härma.

De sista numret från Odenplan kom i form av en mindre pianokonsert spelad av den otroligt skickliga Johanna Li. Jarlaplans danstreor avslutade till en mix av Britney Spears mest kända låtar.

Efter en paus bjöd kvällens konferencierer på mindre rumsrena skämt och ställde publikfrågor tema pest eller kolera. Mellanakten Messiah Hallberg skämtade vidare om VRG-skolornas klichéer, “Ekonomiiiij”, och var märkbart imponerad av VRGDs elevkårsordförande Christopher Andersson som tjejtjusare.

Resultatet presenterades. VRG-kampens talangjakt 2015 vanns av Odenplans pianist Johanna Li. Tvåa blev Jarlaplans egen Annie Lennox.

VRG-kampens första deltävling var en strålande show som var välplanerad och dynamisk. Det enda som saknades denna magiska afton var ett större djursholmsk publikstöd. VRGD var i detta avseende underlägset både Odenplan och Jarlaplan. Minns att vår skola förra året endast brast i tifo och publiksiffra, och se till att dyk upp för att stötta VRGD under nästa deltävling!


Skribent och fotograf : Johanna Lindström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *