Inga widgetar hittades i sidofältet!

I samband med globala veckan vill vi i Rydbergaren stötta skolans UF-företag! Följande artikel är den andra av två där fyra stycken hållbara UF från skolan fått möjlighet att presentera sig. Läs, inspireras och köp!

Rest UF

Rest UF erbjuder ett unisexanpassat pyjamas-set tillverkat av 100% resttyg från textilindustrin. Pyjamas-setet består av ett par långa byxor och en långärmad skjorta. Sedan vi startade vårt företag har tankar om hållbarhet och cirkulär ekonomi genomsyrat vår verksamhet. Textilindustrin producerar årligen extrema mängder tyger som går till spillo trots att de är utan defekter. Det här påverkar människor och miljön negativt då textiltillverkning både använder enorma mängder vatten och släpper ut giftiga kemikalier i vatten och mark. För att producera endast en textilprodukt går det åt totalt ca 29 000 liter vatten. Genom att erbjuda en produkt som utnyttjar spillmaterialet, samt genom att placera hela produktionskedjan inom Sveriges gränser, verkar vårt företag ekologiskt hållbart. Vår vision är att uppmärksamma textilindustrins slösaktiga användande av resurser samt erbjuda ett tidlöst, kvalitativt och trendigt substitut till den traditionella pyjamasen. Gällande de globala målen arbetar vi med Mål 6: Rent vatten och sanitet för alla, Mål 12: Hållbar produktion och konsumtion och Mål 14: Hav och marina resurser.

Den första lanseringen sker i början på december, så håll utkik på vår Instagram @restuf då för att få information om hur du köper vår pyjamas. Ett kvalitativt pyjamas-set tillverkat av italienska resttyger från Rest UF kommer att kosta 990 kr och till en början finnas tillgängligt i storlekarna S och M.

TechBuds UF

TechBuds UF erbjuder en tjänst som hjälper företag och privatpersoner att bli av med sina gamla men väl fungerande teknikprylar. Vi hämtar och säljer produkterna för att sedan betala tillbaka till den ursprungliga ägaren. Denna hjälpsamhet vill vi framhäva med vår slogan “We tech care of it”. Tjänsten vi erbjuder är både simpel, smidig och klimatsmart. Vår vision är att utöka livslängden för teknikprodukter, minska efterfrågan på nyproduktion samt öka tillgängligheten att köpa bra teknikprodukter till ett reducerat pris. TechBuds UF är ett hållbart företag som strävar efter att vara en viktig beståndsdel i utvecklingen av en cirkulär samhällsekonomi och bidra till en hållbar framtid. Vi fokuserar främst på Mål 11: Hållbara städer och samhällen, Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion och Mål 13: Bekämpa klimatförändringarna.

Vår hemsida ska vara det primära stället att beställa vår tjänst, men under dess utveckling sköter vi nu kommunikationen med kunder via mail eller instagram-DM.​ Vår tjänst har en startkostnad på 49 kr som täcker eventuella kostnader för upphämtning av produkten. Priset på produkten fastställs sedan av TechBuds UF utifrån det aktuella marknadsvärdet. Hur stor andel av vinsten som tillges säljaren varierar sedan mellan 25-40% beroende på summan som produkten säljs för.

Junior UF

Junior UF erbjuder en tjänst för exklusiva och kvalitativa begagnade barnkläder. Vår vision är att bidra till ett hållbarare konsumtionssamhälle och uppmuntra föräldrar att konsumera barnmode på ett hållbart sätt. 

Vår försäljning kommer ske på vår hemsida som är under konstruktion just nu. Priset på våra produkter varierar beroende på plaggets ursprungliga värde och skick. Du som säljare hos Junior lägger endast dina kläder i en Junior-påse och beställer upphämtning – vi gör resten. Säljaren får sedan 50% av försäljningsvärdet. 

SecondServe UF

SecondServe UF säljer återvunna padel- och tennisbollar samt hundleksaker tillverkade av bl.a rep och återvunna bollar. Syftet är att minska svinnet av padel- och tennisbollar samt att kunna erbjuda produkter till ett betydligt lägre pris än i butik. Vi använder vår slogan: Bra för plånboken, bra för miljön! Innan vi startade vårt UF-företag var vi medvetna om att det slängs ofantliga mängder padel- och tennisbollar dagligen, men ju mer vi har arbetat med företaget, desto mer har vi insett att ett företag som oss är ett måste. På bara en vecka har vi samlat in ca 2000 bollar som annars skulle slängas, vilket känns helt absurt. Vi ser verkligen ett klart behov av att återanvända bollarna på olika sätt. Eftersom vi både minskar svinnet och i längden även kommer minska nyproduktionen av padel- och tennisbollar, är vi alltså ett ekologisk hållbart företag. Gällande de globala målen fokuserar vi främst på Mål 12: Hållbar produktion och konsumtion. 

Vi kommer att fokusera på e-handel via vår hemsida secondserveuf.se men vi kommer också ta emot beställningar via DM på Instagram och Tiktok. Utöver det kommer vi försöka befinna oss på julmarknader och liknande. Rören med padel- och tennisbollar kommer antagligen kosta 35 respektive 40 kr och hundleksakerna ungefär 20-100 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *