Inga widgetar hittades i sidofältet!

Den 20 augusti inleddes ett nytt läsår på VRGD. Kristy hälsade välkomna i aulan och sedan körde vi igång med lektionerna. Treorna och tvåorna såg avundsjukt på när ettorna och VRG-guiderna åkte iväg till Fiskeboda. De äldre eleverna började istället med gymnasiearbete alternativt hade temadagar på ämnet “Fånga livet”.

I september var det dags för VRG Olympics. Efter hård tävlan i fotboll, utklädnad, karaoke med mera stod “New Zeeland All blacks” d.ä, Na15b som segrande. VRG:s fotbollslag åkte iväg till Gränna för ännu ett lyckat fotbollsutbyte. Här slutade killarna som tvåor och tjejerna som treor.

När oktober månad började fylldes tunnelbanans röda linje av Djursholms alla hejarklacksledare, sportfånar och plugghästar på väg till Hägersten och inspark “VRG High”. Festkommittén anordnade en minnesvärd fest. Dagen därpå var det dags för friidrottsutbyte på SSHL. Även här triumferade VRG med segrar i killarnas längdhopp samt tjejernas höjdhopp och 100 meter. Ytterligare höjdpunkt i det då stundande höstmörkret var Traditionssällskapets halloweenfirande som trendade genom #dressupordiee.

November innebar höstledighet och mycket skolarbeten att ta itu med, men det var också tid för TED-Ed Club att startas på VRGD. Lovisa Bergström la grunden för klubben som var den första i sitt slag i Sverige.

Jullovet närmade sig med stormsteg under december månad. Innan vi åter gick på lov bjöd kören på ett spektakulärt luciafirande i Gustav Vasakyrkan. Traditionssällskapet klädde HB:s julgran och tomten kom på besök tack vare elevkåren. När julstämningen var verkligt närvarande avslutades terminen med lärarnas framförande av Colbie Caillats låt “Try”.

Läsårskrönika , fotograf Ganna Vashchuk

2015! Nytt år, ny termin och nya krafttag. Projektveckorna drog igång och i vanlig ordning fylldes mailinkorgarna med surveys. Nattvolleybollen avgjordes och den årliga VRG-musikalen hette “Rainbow Warriors”. Det var dessutom aulasamling för andra gången under läsåret. VRGs starkaste kvinna korades och brandalarmet utlöstes. Mot månadens slut for VRG på innebandyutbyte i Sigtuna. Killarna tog hem segern för andra året i rad och tjejerna placerade sig som tvåor.

Februari innebar alla hjärtans dagsfirande signerat TS, sportlov i Val Thorens och mängder av sjuka (men nöjda) elever vecka 10. Det var även i denna årets andra månad som VRGs snabbast växande kommitté VRF startades.

I skrivande stund är läsåret ännu inte riktigt slut. Vi har därför mycket kvar att se fram emot. Volleybollutbytet, VRG-kampen med deltävlingar och slutligen den 12 juni då studenterna efter tre års hårt slit springer ut i sommaren med mössorna på huvudet. VRGDT vill tacka för detta år, säga “vi ses i höst!” till ettor och tvåor samt önska treorna lycka till!

Skribent : Johanna Lindström

Bild (omslag) : Isabella Lagerborg

Bild (lucia) : Ganna Vashchuk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *