Inga widgetar hittades i sidofältet!

En av VRGD:s nyaste kommittéer, Super Smash Bros, startades efter jullovet av numera ordföranden Hugo Wiggman och Lukas Nordblom. Genom workshops, turneringar och streamevents vill de skapa en plattform för elever som delar deras intresse för spelet “Super Smash Bros : Melee”.

Ordförandens absoluta favoritspel, som även ger kommittén sitt namn är som nämnt “Super Smash Bros : Melee”. Spelet, som släpptes 2001 som uppföljare till “Super Smash Bros”, är ett actionspel (mer bestämt ett “Beat ‘em up”-spel) som går ut på att slå motståndaren ur banan. Hugo Wiggman förklarar vad som skiljer spelet från så många andra “Det finns en hastighet i melee som är svår att hitta i andra spel. Med massor av olika tekniker kan spelare röra sig oerhört snabbt jämfört med en spelare som inte använder dessa tekniker.”

“Super Smash Bros : Melee” har haft stort genomslag världen över. Idag spelas det på professionell nivå. Varje år går en turnering vid namn Apex av stapeln i New Jersey, USA. I år deltog över 1000 spelare under de tre dagarna spelandet pågick. “Att delta i de större tuneringarna som Apex är något vi tänker göra när det tillfället ges.” säger Hugo.

Hugo Wiggman och Lukas Nordblom ser på sin kommitté som “en mötesplats för alla intresserade”. Planen är att kommittéledningen ska hålla verksamheten igång genom att kontinuerligt ha olika events. “Melee är ett spel som kräver träning och vi vill att alla intresserade ska få tid till det på våra gemensamma aktiviteter.” säger Lukas.

De bägge ordföranden tror att såväl nybörjare som experter kan uppskatta “Super Smash Bros : Melee”. Allt som krävs för att få vara med i kommittén är ett intresse och att man skickar en förfrågan till deras Facebook-grupp “Super Smash Bros Kommittén VRGD”.

Efter sportlovet planerar kommittén för skolans första Smash-turnering. “Kommer va ett jävla liv.” säger Hugo Wiggman.

 

Länk till kommitténs grupp:

https://www.facebook.com/groups/932095313469342/?fref=ts

 

Skribent : Johanna Lindström

Bild : Hugo Wiggman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *