Inga widgetar hittades i sidofältet!

Inför vintern 16/17 har framför allt en trend varit i fokus: riktiga vinterjackor, närmare bestämt dunjackor. Äntligen att ett plagg människor faktiskt bär är trendigt. Vintern är den säsongen som flest känner att de förlorar stilinspiration, det är därför jag är uppriktigt glad över vinterjackans återuppståndelse.

Kläder har en tendens att avgöra hur vi känner oss, och vinterkläder hör inte till de plaggen som precis brukar höja självförtroendet. Dels hör det till vanligheten att de brukar vara svåra att kombinera, “matcha” på ett sätt så det ser snyggt ut, men även för att de bara brukar vara extremt tråkiga. Annat är det denna vinter då stora modehus som Balenciaga och kanske det hetaste av de alla i nuläget, Vetements, designat framför allt varma och stilrena vinterjackor.

Balenciagas röda dunjacka som är lätt nedhasad över axlarna har inte passerat modemagasinen obemärkt förbi. Den har varit med i majoriteten av alla modetidningar jag har läst under hösten. Bilden på den nedhasade röda jackan har verkligen gjort att vinterjackor ses ur ett helt nytt ljus. En vinterjacka kan vara varm samtidigt som den ger ett smakfullt och moderiktigt uttryck, vilket inte är en självklarhet.

Senast jag kommer ihåg en sådan stor hype över en vinterjacka var i årskurs 6, för min egen del känd som den gyllene fjortis-eran. Denna tid var fylld med överspacklande av orangetonad foundation och oändliga lager av mascara. Allt under denna period var extremt; kjolar som var så korta att de knappt var kjolar, häng som var så hängigt att byxor inte ens satt på benen och sidbenor som praktiskt taget började vid öronen. För att inte tala om vinterjackorna. Fjällräven och Canada Goose var de enda alternativen för den som ville vara trendig (om det nu ens gick), båda i en så stor storlek att man praktiskt taget såg ut som en pumpa med två ben.

Det är därför jag så varmt välkomnar  Fall Winter 2016-kollektionens kanske mest populära plagg, vinterjackan. Äntligen får  detta livsnödvändiga plagg för oss uppe i norr upprättelse. Äntligen kan vi klä oss varmt utan att förlora stilpoäng eller känna att vi förs tillbaka till det mest pinsamma trendåret någonsin. Äntligen kan du vara fin utan att lida pin.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *