Inga widgetar hittades i sidofältet!

Här kommer några julhälsningar från VRGD-alumner! I sina julhälsningar  berättar de om vad de gör idag efter sina tre år på VRGD, ingen är den andra lik. Läs och bli inspirerade!

 

Nanna Olsson

15231657_10211359544327637_1575558497_o
Fotot tillhör Nanna Olsson

 

 
 Jag tog studenten 2014 och studerar nu mitt tredje år på Columbia där jag studerar statsvetenskap.

En kurs som jag har tagit med än idag var Gabbys religionskurs. Jag uppskattade hennes fokus på att särskilja vad som står i heliga texter och hur religioner faktiskt utövas av vanliga människor. En stor del av studierna gick ut på att samtala med troende vilket var en av de mest lärorika erfarenheter jag har haft. Det är en så otroligt viktig färdighet att kunna prata på ett värdigt sätt med människor som inte delar din åsikt. Man får inte bli för bekväm med att omge sig av personer som bara bekräftar ens åsikter

Mitt tips som jag tycker folk ska göra under sista tiden på VRG är att lägga ner mer tid på att stödja kulturen; läs böcker/pjäser, kolla på cool konst och besök ett konserthus, eller gå på en nobelföreläsning. Ta vara på det som erbjuds I Stockholm och ta dig tid att uppskatta kultur!

God Jul!

 

Sarah Nachemson Ekwall

15303824_10154853076158086_1069765395_o
Fotot tillhör Sarah Nachemson Ekwall

 

Jag tog studenten i våras och bor nu i Berlin och har gjort det i snart tre månader. På dagarna pluggar jag tyska och när jag inte går i skolan upptäcker jag Berlin. I vår ska jag till Tel Aviv  för att bo där i 4.5 månader och sen är planen att i höst börja plugga.

Det jag framförallt tagit med mig från VRG är alla kompisar. Vi är nu splittrade över hela världen men det hindrar oss inte från att prata med varandra varje dag. Något annat jag har tagit med mig är eget ansvar och att jobba på egen hand. Det hjälpte mig i beslutet om att åka till ett främmande land helt själv.

Ett tips till er är att göra något eget. Beslutet om att åka iväg själv och upptäcka något annat än Stockholm är något av det bästa jag gjort. Jag har inte bara haft extremt kul och lärt känna människor från hela världen utan jag har även hittat mig själv och vet nu vad jag vill göra i framtiden

 

Hedvig Markgren

hm
Fotot tillhör Hedvig Markgren

 

Här kommer en liten julhälsning från andra sidan, från en av oss som redan lämnat våra år på VRG bakom oss. Jag heter Hedvig och tog studenten från VRG 2012, det år då det var den kallaste junihelgen på 80 år med 4 plusgrader och ösregn på studentdagen. Hoppas ni slipper det! Idag 4 år senare bor jag i Linköping och pluggar till Civilingenjör i Industriell Ekonomi, vilket mer eller mindre är en civilingenjörsexamen med en master inom ekonomi – det vill säga en härlig blandning av alla de program som finns hos er på VRG. Sen jag blev klar har jag såklart hunnit med en hel del annat också såklart, som att flytta till Frankrike både en och två gånger och slipa på franskkunskaperna för att sådana knäppa saker tycker jag är så himla roligt.

Det är klurigt att spika vad jag har med mig, men en sak som jag alltid uppskattat mycket med min tid på VRG är engagemanget och peppen som fanns kring hela skolan och framförallt det som händer mellan lektionerna. Det gav en gemenskap som gjorde att jag uppskattade skolan, och är något som återfinns på såväl mitt universitet nu som på mitt franska utbytesuniversitet och många andra ställen – vilket gör att jag påminns om alla konstiga upptåg vi hade för oss under min tid på VRG. Jag tror att det är viktigt att ta vara på känslan och inställningen att vardagen ska vara rolig – för man kan ju inte gå runt och vänta på att allt det roliga ska hända när livet ju händer här och nu.

Nu kommer en liten tanke från mig som jag gärna hade tagit del av när jag satt där i HB och funderade på vad jag skulle göra lite senare, och det är att man ska ta det lugnt. Allt löser sig tillslut. Det finns ingen brådska över huvud taget att bestämma var eller hur man ska ta vägen efter skolan är slut! Men också att man ska våga. Våga flytta till en ny stad utan en enda kompis, kanske till och med i ett helt nytt land. Våga släppa allt detroliga som händer hemma och testa något nytt, för det kommer tro det eller ej att finnas kvar senare också. Våga gå på magkänslan och skita i vad alla andra gör eller tycker, för det är inte dem som ska leva ditt liv om 10 år – det är bara du.

God jul från mig! Och glöm inte ge dig själv en välbehövlig paus från plugget och alla måsten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *