Inga widgetar hittades i sidofältet!

 

Det var en kall höstkväll i mitten av oktober. Regnet duggade och mörkret omsvepte Stockholms gator. Livet hånlog mot oss, skolarbetet tycktes vara oändligt och höstlovet hade aldrig känts längre bort. Det var dags. Det var dags för förändring. Vi ville få tillbaka en gnutta ljus i vår annars så gråa tillvaro. Vi var desperata och bestämde oss att, en gång för alla, pröva på Skrattyoga.

 

Röda linjen förde oss bort från våra bekanta trakter, bort från VRG och skolarbete in till Söder och Mariatorget. Efter att irrat runt ett bra tag hittar vi till slut vårt mål – studion för ”Skratta i Stockholm”. Vi möts av vad som ser ut som ett parkeringshus för att sedan gå vidare in i en mysig källarlokal. Det faktum att lokalen påminner lite om en ungdomsgård, eller lite som källaren i ”That’s 70s show” gör oss lite mer bekväma och stillar vår uppåtgående nervositet. Väl inne i yoga rummet välkomnas vi av en kvinna som håller en kort presentation om fenomenet skratt yoga. Det som vi nu ska ägna en halv timme åt, kommer ifrån Indien och bränner lika mycket kalorier som ett lätt aerobics pass.  Efter detta lägger vi våra 40 kr i betalningsburken och passet sätts igång.

 

Övningar så som ”berg- och dalbanan”, ”pingvinen”, ”duschen” och ”tysta skrattet” varvas med korta pauser där vi slappnar av och andas in. Man strävar hela tiden efter att lura hjärnan genom att skratta utan anledning, då det nämligen ska vara lika givande som ett äkta skratt. Man går runt, tittar varandra i ögonen och skrattar, dock är det viktigt att man bara skrattar åt sig själv. Från vårt håll kom det både genuina, fejkade men även smått nervösa skratt när vi gick runt i ringen och utförde alla övningar. Skrattyoga kan kännas obekvämt första gången, då man måste kunna bjuda på sig själv och ta ut svängarna.

 

När vi väl satte hos på röda linjen på väg hem igen till VRG och pluggandet, kunde vi reflektera över vår upplevelse. Skrattyoga kanske inte är någonting för just oss, men det var definitivt en spännande och annorlunda upplevelse. För 40:- var det värt att prova, för det är ju som man säger; ett gott skratt förlänger livet.

 

Vendela Leifland
vend.bern-2013@live.vrg.se 

Anna-Cecilia Lundström
Anna.lund-2013@live.vrg.se