Inga widgetar hittades i sidofältet!

I äkta Agent Cooper-anda begav vi oss en disig torsdagsmorgon in på Mörby Centrums myllrande entréplan. En doft innehållande en salig blandning nybryggt kaffe slog emot oss när vi äntrade genom de automatiska dörrarna. Samtliga våra sinnen gjorde sig redo för att med högsta precision särskåda och dissekera åtta olika koppar kaffe till den sista droppen. Det var dags för kaffetest i Mörby Centrum.


Forno Romano

Tid 1min & 10s
Pris 23kr
Smak Blaskigt, har stått på värme
Temperatur Något varm
Service Ganska dålig
Popularitet Inte så populärt på morgnarna
Betyg

Ett överprisat kaffe som smakade blaskigt och även hade stått på värmning ett längre tag. Personalen var något disträ även om själva inköpet inte tog mer tid än dryga minuten. Det marks att Forno Romano är mer inriktat på mat, bättre kaffe finns att finna.

Danderyds Konditori

Tid 1min & 5s
Pris 20kr
Smak Bra!
Temperatur Något varm
Service Mycket bra
Popularitet Populärt
Betyg

Danderyds Konditori ligger på övre plan i Mörby Centrum vilket är lite krångligt att ta sig till vid morgonrusningen. Kaffet är dock av bra kvalité, nybryggt och värt sina 20 kr! Detta väger upp att det var något varmt. Personalen var för dagen mycket trevlig. En lite sämre aspekt var den väldigt långsamma kortmaskinen, det rekommenderas att betala kontant om man vill spara tid. De öppnar dock inte förrän klockan 8.00 men är man snäll kan man få köpa i förväg.

Espresso House

Tid 1min & 5s
Pris 20kr
(Studentrabatt på take away)
Smak Går att välja mellan friskt eller kryddigt.
Friskt har en bärig ton, okej smak.
Temperatur Perfekt
Service Bra
Popularitet Väldigt populärt
Betyg

Nu hade inte de värsta horderna av resenärer strömmat till men vid rusningstid är det ofta ganska lång kö. Vad gäller kaffet så går det att välja mellan två smaker; friskt eller kryddigt. Vi tog det friska som hade en lite sur och söt smak, inte allt för angenämt men drickbart. Bra här är att man kan skaffa sig ett “Coffee Card” för rabatt vid kaffeköp, har man CSN-kort så får man även rabatt på all take-away kaffe. En positiv sak med Espresso House är att det är en renodlad kaffekedja – det går att välja mellan en mängd olika kaffesorter.

Pressbyrån

Tid 1 min & 10s kö, ytterliggare 50s för att ta kaffe
Pris 15kr – Lojalitetskort
Smak Lite surt, men okej
Temperatur Lite varm
Service Bra
Popularitet Väldigt populärt
Betyg

Vid de här laget har vi vant oss vid det ganska sura kaffe som serveras på Pressbyrån, det är definitivt inte det godaste i skaran men det smakar definitivt inte illa. Det brukar vara ganska så lång kö och hastigheten beror mycket på vem som jobbar där (och hur snabb du är på att servera dig själv kaffe). Plus i kanten ges för lojalitetskortet – den sjätte koppen får man på köpet! Nuförtiden saknar vi dock de motiverande servetterna med texten “Du ser stark ut idag” inskriberat.

Korverian

Tid 1 min & 10s
Pris 13kr
Smak Äckligt, smakar papper och bränd plast
Temperatur Skållhett
Service Bra
Popularitet Inte så populärt vad gäller kaffe
Betyg

Korverian må ha fantastiska smörgåsar men kaffe är inte deras område. Nog för att det är billigt men undvik detta så mycket du kan. Inte drickbart för fem öre.

Gateau

Tid 4 min (kö)
Pris 20kr
Smak Mumsfillibabba!
Temperatur Ganska bra
Service Bra
Popularitet Mycket populärt
Betyg

Har du tid rekommenderar vi att du tar bussen till Djursholms Torg och dricker Gateaus Americano. Det är populärt, trångt och ganska lång väntetid men det är värt det. Kaffet är starkt, smakrikt och av bra temperatur. Dessutom kan du köpa till en croissant till frukost!

 

Skolans kafeteria

Tid 2min 30s (med kö)
Pris 10kr
Smak Något surt, dock drickbart
Temperatur Väldigt bra
Service Mycket bra
Popularitet Mycket populärt, speciellt raster
Betyg

Absolut mest lättilgängligt är skolans egen kafeteria. För 10kr får du en kaffe av nästan samma kvalité som Pressbyråns! Se upp för att fastna där i raster då kön ofta är lång.

 

För att summera kan vi konkludera att Korverians kaffe bör undvikas och att man helst ska dra sig till Espresso House eller Danderyds Konditiori om man befinner sig i Mörby. Finns tiden rekommenderar vi dock att att man beger sig till Gateau på Djursholms Torg för att avnjuta en “damn fine cup of coffee”, således vill vi dedikera följande video till denna fina kopp kaffe:Lovisa Lagerqvist & Katarina Jansdottir
lovisa.lagerqvist@djh.vrg.se, katarina.lonnqvist@djh.vrg.se

av VRGDT