Inga widgetar hittades i sidofältet!

Varje år kommer julen, och varje år rullar samma gamla filmer och program. Vilka julfilmer ska du prioritera i jul? Och när går allt på tv?

 

Nu är det jul igen 1-3  22/12 24/12 på femman

En riktigt härlig julfilm med alla de rätta komponenterna. Magi, tomtenissar och en stört gullig liten unge.

 

Elf 24/12 kl 12.50 på fyran

Tomtenissar och Will Ferrell, behöver jag säga något mer? Ännu en julkomedi med mycket humor och en massa härligt julpynt i New York.

 

En julsaga 24/12 kl 17.10 på femman

En riktig klassiker av Charles Dickens. Om du inte orkar läsa boken så har den filmatiserats ett oändligt antal gånger i olika verisoner. Disney’s tolkning av den klassiska berättelsen går att bevittna på femman nu i jul.

 

Svensson svensson 24/12 kl 21.35 på ettan

Härlig svensk julkomedi som är ett måste på julafton. Trots att jag har sett den hur många gånger som helst är den fortfarnade lika rolig. Perfekt att se med släkten när matkoman anlänt och tomten har gått.

 

Karl Bertil Jonssons jul 24/12 kl 19.00 på ettan

Ytterligare en julaftonsklassiker. Historien är bra, men jag ser den framförallt på grund av den grymma berättarrösten (Tage Danielsson).

 

The Holiday

Om du vill framkalla julkänslan vid tv-skärmen, men inte få allt vad julen innebär upptryckt i ansiktet så är The Holiday ditt bästa alternativ. Den har allt. Humor, romantik, brittiska accenter och en gullig gammal gubbe. Love Actually är en film med liknande egenskaper, om The Holiday mot förmodan inte skulle falla dig i smaken.

 

 

 

 

Skribent: Lovisa Hökstrand

Bild: Commos, “US Navy 061217-N-0336C-052 Sailors relax while watching the Christmas movie” by U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Arturo Chavez – länk 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *