Inga widgetar hittades i sidofältet!

Nu har vi äntligen, efter veckor av tungt arbete, fått jullov! Tror inte att någon klagar över lite välförtjänt ledighet, men ibland är det faktiskt lite tråkigt att vara ledig. Avsaknaden av struktur och scheman kanske rent av är skrämmande för vissa. Men räddningen är på väg! Här kommer några tips på vad man kan göra en tråkig dag.

 

 

  • Kolla på serier – Ja, vad hade du förväntat dig av den här artikeln egentligen. “Men vilka serier?” kanske du undrar nu. Ja det är förtsås en smakfråga men några rekommendationer är, om du gillar drama, Orange is the new black, Vampire Diaries och Petty Little Liars. Om du är ute efter ett gott skratt, New Girl, HIMYM och ett gammalt avnsitt av Friends sitter aldrig fel. Om du vill skratta, känna dig överlägsen och kolla på folk som gör dumma saker i tv-rutan är Paradise Hotel ett självklart val för dig.

 

  • Ett biobesök – Om du känner för att förflytta dina soffpotatisfasoner till en mer sofistikerad lokal är biosalongen ett utmärkt alternativ! Dessutom är det en bra ursäkt för att äta popcorn. För man kan faktiskt inte gå på bio utan popcorn, det går bara inte.

 

  • Spela sällskapsspel – När favoritserien tagit slut och kylskåpet redan är tomt kan man lätt bli lite uttråkad. Något som kan vara värt att testa är en aktivitet som varken kräver el eller wifi (!!!!!). Ibland är en gammal runda fia med knuff, eller monopol, precis det som behövs för att ta sig ur en vintersvacka. Ring alla kompisar och bjud in till spelkväll! Och om inga jämnåriga är intresserade kan du alltid passa på att stifta ny bekantskap med farmors väninnor.

 

  • Snöbollskrig! Vi borde alla hoppas på en vit jul, för även om vi snart är vuxna är det alltid lika kul att leka i snön. Du kan bygga en snölykta, göra snöänglar, bygga ett fort eller dra ihop hela kompisgänget och ha ett ordentligt snöbollskrig. Botar din tristess på nolltid.

 

  • Plugga…  den trista sanningen om man går på VRG. Oddsen är att du, precis som jag, var optimistisk i början av terminen. Du gjorde dina mattetal, lyssnade på lektionerna och gjorde allt annat som hör skolan till. Men allt eftersom att veckorna gick, gick även skolarbetet, åt skogen. Nu är terminen avklarad men det är tyvärr inte synonymt med ledighet. Kanske dags att jobba ikapp så att du kan börja vårterminen på topp?

 

 

Skribent: Lovisa Hökstrand

Bild: Commons “UK snow February 2, 2009 img008” by David Merrigan from London, UK – London SnowUploaded by Stevenfruitsmaak. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons – länk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *