Inga widgetar hittades i sidofältet!

Årets julkalender har varit ett tämligen väldebatterat ämne. En julkalender utan snö?! Ja, den allmänna inställningen var långt ifrån positiv. Men nu är den snart slut och vi kan ge den ett ordentligt betyg.

 

Piratskattens Hemlighet är verkligen en bra julkalender. Den är spännande, rolig på sina ställen och precis lagom läskig. Och den har (nästan) alla beståndsdelar som krävs för en lyckad julkalender. Modiga barn som vill rädda orkidékusten, föräldrar som inte fattar någonting, en snäll vuxen som hjälper dem, dumma vuxna som vill tjäna pengar på skatten…men ingen snö.

 

Det är en bra historia, men frågan är om den lämpar sig som julkalender, det känns mer som ett vanligt barnprogram. Jag tycker att ett av julkalenderns hedersuppdrag är att ge julkänsla till svenska folket, och här misslyckas Piratskattens Hemlighet totalt. Förutom det ständiga tjatet om ett julspel (som jag antar finns för att försöka kompensera avsaknaden av en riktig jul) och några salta lussebullar i början är julen inte särskilt närvarande i den här JULkalendern.

 

För att sammanfatta är julkalendern faktiskt en av de bättre, men avsaknaden av jul är allt för upprörande för att jag kunna ge den ett så bra betyg. Det är synd, för man hade kunnat skriva om historien något och låta den utspela sig i en bättre, mer julkalenderanpassad miljö. Då hade vi haft en riktigt bra julkalender i år. Men nu är det inte så, och årets julkalender är rätt så medioker.

 

 

 

Skribent: Lovisa Hökstrand

Bild: Lovisa Hökstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *