Inga widgetar hittades i sidofältet!

Precis som 1992 (TV-spelet), 1996 (internetpaketet) och 2010 (surfplattan) så bjuder även årets julklapp 2016 in till en värld bortom vår egen – det är dags att säga hej till VR -glasögonen!

Men först lite kort om årets julklapp…

Årets julklapp är en tradition sedan 1988 och utses varje år i november av HUI research (Svensk Handel). Kriterierna för att en produkt ska kunna bli utsedd till årets julklapp är att produkten är en nyhet eller har ett nyväckt intresse och ska resultera i stor försäljning och representera den tid vi lever i. Konceptet årets julklapps syfte kan alltså beskrivas som ett medel för att stimulera julhandeln samt lyfta fram en ny produkt kommersiellt.

VR- glasögon – en trend som är här för att stanna?

VR-glasögon bygger på datatekniken “virtual reality”, som återger en verklig eller konstruerad miljö där användaren genom fysisk aktivitet som exempelvis att gå på stället kan uppleva den virtuella verkligheten direkt hemma från vardagsrummet. Den senaste tiden har tekniken och VR-glasögonen blivit väldigt uppmärksammade och finns nu att köpa lite här och var i diverse olika prisklasser, allt från glasögon tillverkade av kartong till riktigt avancerade modeller.

Det lär antagligen vara många som får ett par VR-glasögon i julklapp och trenden kommer säkert växa ännu mer men tekniken utvecklas ju som vi alla vet hela tiden och om ett eller två år kanske det finns en annan produkt som förstärker upplevelsen av “virtual reality” ytterligare. Men VR-glasögon känns för tillfället som ett kul tillskott på marknaden och som det finns ett stort intresse kring.

Tänk bara på de gånger när du drunknar i skolarbete samtidigt som andra plikter kallar på dig, vore det inte skönt att då sätta på sig ett par VR-glasögon och fly verkligheten för en stund? Eller så tar man sig i kragen och gör som Astrid Olsson skrev i sin krönika Tidsbrist?! (lucka 7 i VRGDT:s julkalender), “Fullt ös medvetslös och ända in i kaklet.”

Bara fyra dagar kvar nu tills jullov så jag passar på att önska er en skön jul, oavsett om den spenderas i den verkliga världen eller ej.

Källa: HUI Research, http://www.hui.se/arets-julklapp 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *