Inga widgetar hittades i sidofältet!

Ariana är en ut av de som utmärker sig mest på skolan genom sin tydliga stil. VRGDTs Astrid Olsson åkte hem till henne för en fotografering och samtal angående stil.

 

     img_1479

     Namn: Ariana Ghatan

     Klass: Na17b

     Program: Natur-sam

     Ålder: 17

     Bor: Östermalm

     Instagram: @arianaghatan

     Motto: Det löser sig & vvvv- våga vägra vara vanlig

 

 

När fick du ditt modeintresse?

Modeintresset har jag alltid haft. Jag har alltid varit väldigt intresserad och tittat på vad andra gör, men det var väl kanske för runt ett år sen som jag började tycka att det var tråkigt att se ut som alla andra och [insåg att] jag måste göra något åt det. Jag började experimentera mer och ta mer risker än vad jag hade gjort förut vilket jag är väldigt glad för, men modeintresset har alltid varit där. Dock måste jag tillägga att det nog inte hade funnits om inte min mamma , som är väldigt modeintresserad, tidigare jobbat inom branschen.

Vilka är dina stilikoner?

Jag har verkligen ingen aning, det finns ingen riktig person utan jag inspireras väldigt mycket av personer jag ser på gatan eller VOGUEs streetstyle-album. Det är väl mer kanske att jag hittar looks som jag inspireras av än att jag faktiskt har en person som jag tycker klär sig bra, för jag ändrar stil hela tiden. Men om jag verkligen måste välja en person tänker jag säga Rihanna.

 

Vilken stil har du och vilken stil vill du ha?

Jag skulle inte vilja säga att jag har en stil för jag blandar hela tiden, jag kan ena dagen gå runt i typ barbie-kläder och andra dagen se ut som en punkare som flippar runt. Men jag försöker blanda så att sött möter hårt, för det är typ den bästa kombon för mig för att uttrycka mig och mina personligheter.

 img_1355

img_1362-kopia

img_1365

Tycker du att det är svårt att ha en uttrycksfull stil i Stockholm eller Sverige generellt?

Alltså för mig så handlar stil mer om att jag ska vara bekväm med det jag har på mig. Jag har jättesvårt att gå till skolan i någonting som jag inte tycker är lite över gränsen. Jag känner inte att jag är bekväm i vanliga kläder, eller vad man säger?!Jag vill alltid få uppmärksamhet för det jag har på mig och jag tänker inte gå obemärkt förbi heller. Jag gillar uppmärksamheten och jag blir mer bekväm i vem jag är om jag får uttrycka det genom mina kläder. Helt enkelt så vägrar jag att smälta in.

Vad är dina bästa tips för att våga ta ut svängarna för den som vill det?

Det är att strunta i vad alla andra skulle tycka så länge du tycker att det är bra! Det låter väl kanske lite klyschigt, men det handlar jättemycket om att hitta inspiration och att använd den för att bilda sin egen stil utifrån det.

Vilka affärer shoppar du i?

Det beror ganska mycket vad jag är ute efter. Jag shoppar ganska lite nu för tiden för att jag sparar pengar, men om jag väl shoppar så shoppar jag väldigt mycket second hand. Annars brukar jag typ rota runt på internet och se vad jag kan hitta där.

 img_1409img_1411

 

Hur gör man för att få stil om en har begränsat med pengar och samtidigt vill använda  det en har?

Våga blanda mönster, färger och former! Men också var inte rädd för att sätta på dig något gammalt från typ farmors garderob. Eller göra om plagg är det bästa tipset jag har, för jag klipper och syr i min garderob hela tiden. Men sen kanske kombinera plagg som man aldrig har tänkt på förut och se vad kan du göra med ett plagg så det ser nytt ut för det är ofta man tröttnar på saker och sen kanske ett halvår senare inser “men de här funkar ju ihop”.

 img_1454

Följer du trender?

Absolut att jag följer trender men det är ganska sällan jag gör det. Sen tycker jag att det finns olika trender i olika delar av modevärlden och jag väljer noggrant vilka jag vill synas i. Det är väl kanske någon enstaka grej jag testar på och inser sen nja, det här var inte riktigt min grej. Jag följer trender på mitt egna sätt, det måste vara på mina villkor.

Favoritdel av din garderob?

Mina ringar avgudar jag till 100%, de visar lite av min personlighet och de gör varje dag lite mer uppiffad! Sen är mammas garderob från 90-talet en riktig guldgruva, min pojkväns, min lillebrors och pappas också… Skor och jackor är också favoriter, svårt att välja.

 img_1455img_1464

 

Skribent: Astrid Olsson

Foto: Astrid Olsson

Redigering: Ariana Ghatan

Styling: Astrid Olsson och Ariana Ghatan

Alla bilder tillhör Ariana Ghatan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *