Inga widgetar hittades i sidofältet!

Vitsvarta mössor fyllde luften och knappt 200 överlyckliga elever springer ut ur Samskolans huvudentré. Det är den 12 juni och Christopher Andersson, före detta elevkårsordförande på VRG Djursholm, sjunger “V-V-V-VRG” tillsammans med sina klasskamrater en sista gång och tar studenten. Ett halvår senare träffar VRGDT Christopher för att prata om vad han har gjort sedan dess, hur framtidsplanerna ser ut, och hur mycket han saknar att vara elev på VRG.

Att ta studenten och sluta gymnasiet är visserligen en befrielse, men när VRGDT intervjuar förre elevkårsordförande Christopher Andersson säger han att han självklart saknar att gå på VRG Djursholm. Utöver gemenskapen skolan innebär har den i Christophers mening även en extraordinär rektor värd att nämnas i intervjun. “Kristy är en fantastisk människa!” säger han, och VRGDT håller med. 

Sedan studenten den 12 juni i våras har Christopher Andersson hunnit med mycket. Utöver jobb har han rest och samtidigt hälsat på en kompis i Australien. På andra sidan av jorden sett från Sverige passade han på att bli världsmästare (nästan) på vågsurfning och att uppgradera det dykcertifikat han hade sedan tidigare. Det var också under dykningen som Christopher fick en lokal beundrare i form av en fjärilsfisk. Denna firre måste ha haft dille på svenska elevkårsordföranden, för om “Ordf.” Andersson var i vattnet var den inte långt borta.

Nästa kapitel påbörjas nästa månad när Christopher flyttar ner till Lund för att börja läsa juridik. Det är ungefär ett halvår till studenten 2016, och många av skolans elever (framförallt treorna) funderar över framtiden. När han sitter med VRG-facit i hand, har Christopher Andersson något tips till årets treor?

“Ta vara på de sista månaderna på VRG, ut och res, men se till att börja plugga igen inom ett år.”

Under sin tid som elevkårsordförande tillskrevs Christopher även titeln “Ordf.”. När Thor Åhlgren sedan tog över posten inför detta läsår modifierades förkortningen aningen. En sista fråga till Christopher Andersson blir vad han tycker om namnet “Thordf.”? Christopher är mycket positiv och ser det som en utveckling. “Med det namnet är det ‘meant to be’!”  

Avslutningsvis vill “Ordf.” även poängtera att han känner en stor saknad efter Eggeby gård.

Skribent : Johanna Lindström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *