Inga widgetar hittades i sidofältet!

Om två dagar är det åter dags att duka upp julbord och bänka sig framför TV:n klockan tre. Vid det är laget borde man vara färdig med allt julstök, men är man som jag inte så där jättetaggad på julen (förlåt alla julfantaster) är verkligheten en helt annan… Granen står naket grön i vardagsrummet, julkorten ligger ofrankerade i en byrålådorna och korintkakorna lyser med sin frånvaro. Som om inte det var nog har jag inte köpt en enda julklapp. Trots min brist på framförhållning är jag inte särskilt stressad. Genom åren har jag nämligen samlat på mig en lista med presentidéer som snabbt kan inhandlas när tiden är knapp! Så till alla er stressade julshoppare där ute har jag sammanställt ett utdrag av denna lista för att underlätta er klappjakt.

  1. Te och kaffe. Kanske inte den mest fantasifulla presenten, men det går alltid hem. Vem uppskattar inte en värmande dryck när det är kallt och mörkt ute? Köp gärna en fin burk till, eller varför inte en kopp?
  2. Bio- eller teaterbiljetter. Egentligen är jag emot att ge presentkort i någon form för det känns som om jag fuskar, men har jag tidsbrist är det inget dåligt alternativ. Här gäller det dock att vara kreativ med inslagningen för att göra julklappen mer märkvärdig än vad den faktiskt är. Varför inte lägga biobiljetten i påse med popcorn?
  3. Billigt smink och hudvård i mängder. Om du letar efter en julklapp till någon inte känner alltför väl är min rekommendation att du beger dig till närmsta lågprisvaruhus och fyller en korg med nagellack, ansiktsmasker och ögonskuggor. Köp många olika färger så borde något gå hem. Slå in i en fin ask med silkespapper så ser det dyrare ut än vad det är
  4. Blommor. Vi börjar faktiskt komma upp i den åldern nu att det inte är lillgammalt att ge bort en fin bukett eller krukväxt. I juletider finns det en uppsjö av fina blomarrangemang i olika prisklasser, så det är bara att välja och vraka!
  5. Träningskläder/accessoarer. Efter jul är det ju nyår och hög tid att åter igen lova sig själv att träna regelbundet under hela nästa år (läs januari och februari). Du kan hålla denna förhoppning i liv en extramånad genom att ge en snygg vattenflaska, träningsväska etc

Väl medveten om att denna lista inte går hem hos alla vill jag avsluta med att understryka vikten av presentinslagning. Med lite kreativitet och fint papper kan till och med den mest opersonliga och tråkiga presenten tyckas oerhört genomtänkt. Handla lugnt!

 

Skribent: Boel Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *