Inga widgetar hittades i sidofältet!

Louise Wetterlundh

15631397_10207696066870978_1297027305_o
Fotot tillhör Louise Wetterlundh

 

Här kommer en julhälsning från Frankrike och Les Deux Alpes där jag spenderar vintersäsongen som reseledare. Hittills har vi haft flera härliga skiddagar med strålande sol uppe på glaciären. Sedan jag tog studenten i våras har jag både hunnit med att resa en del i Europa samt en flytt till Costa Rica där jag spenderat hösten på en surfingbräda varvat med spanskplugg.

Självklart saknar jag tiden på VRGD en hel del, det är en sådan otrolig gemenskap som du får ta del av. Alla roliga events, sportutbyten, diskussioner på lektionerna och samtal med klasskompisar och lärare i korridorerna.

Mitt råd till er är att engagera er i någon av skolans alla kommittéer, skollag eller elevkåren. Det är en fantastisk möjlighet att lära känna nya människor och få meriter och ledarkunskaper för framtiden. Och så är det såklart superkul! Det finns ju något för alla! Jag har haft så många roliga kvällar i Brunnsviken med roddlaget (tips) och aulasamlingsförberedelser med elevkåren.

Nu hoppas jag att ni alla har en god jul och ett härligt lov och att jag får se en del av er på Geneves flygplats på sportlovsveckan!

 

Jesper Andersson

15555463_1316280331747656_1829923176_o
Foto: Jesper Andersson

Hej alla VRG:are! Jag tog studenten i våras och pluggar nu på KTH. Jag går på programmet öppen ingång som låter en prova på hur det är att läsa en civilingenjörsutbildning, utan att faktiskt ha valt en ännu. Det är först till våren jag väljer vilket inriktning (maskinteknik, industriell ekonomi mm) jag vill utbilda mig till och jag hoppar då in med de andra tvåorna på det programmet. Utan att missa ett år får man alltså utforska vad man vill bli, perfekt om man som jag inte hade en aning när man tog studenten.

Det är det som är det som är så bra när man tagit studenten, det finns så många möjligheter och man behöver inte veta vad man vill, man kan få prova på, göra det man tycker är roligt och sedan någonstans på vägen finner man sin passion.

Om det är så att ni har siktet inställt på att plugga vidare, gör det! Det kan vara jobbigt ibland och vissa veckor får man lägga ner sjukt mycket tid på skolan men så länge man har lite självdisciplin och mycket vilja klarar man det mest. Då får man även chansen att lära känna många nya människor och ha det extremt roligt.

Så God Jul, och oroa er för vad ni ska göra efter studenten, det löser sig alltid på något sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *