Inga widgetar hittades i sidofältet!

Jag heter Sophie och jag fick en förfrågan om att skriva ett kort reportage med bilder från min tid i Australien. Jag och min familj flyttade till Australien under ett år till en plats som heter Noosa i Queensland. Förutom att vara där och gå i skola så reste jag också runt en del. Nedanför har jag valt ut några av mina favoritbilder från olika platser jag tipsar om att åka till! Här har ni mitt Australien.

Whitsunday Islands

 

a

En ögrupp på Stora Barriärrevet med vackra öar med kristallklart vatten och långa vita stränder. Stor aktivitet och semesterorternas paradis med event, sporter, snorkling och vandringar.

 

Heron Island

img_5914

13133377_992394787476880_8260995066442502455_n

En liten ö mitt ute i barriärrevet omringat av ett korallrev med rikt djurliv. I det turkosa vattnet hänger mycket hajar, rockor och vackra fiskar. En paradisö och om det är rätt årstid kan du få se sköldpaddsungar kläckas överallt på ön.

 

Lady Elliot Island

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Favoritplatsen. En ö, som liknar Heron island och som vi fortsätter att komma tillbaka till under senare år. Här får du bland de bästa dyken som går i världen. Här går det att få se allt från stora mantor, valar, hajar och sköldpaddor till vackra sällsynta fiskar och andra arter.

 

Fraser Island

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Världens största sandö och ett känt måste om man åker till Australien. På ön kan man göra allt från att bada i en kristallklar sjö, åka ring nedför en flod, promenera i djungel med 1000 år gamla träd till att gå på oändligt långa vackra stränder.

 

Noosa National Park

img_9351

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Longboard-surfarnas paradis med vackra skyddade stränder, vattenpooler, och vyer. Om du har tur kan du få se en koala eller två.

 

Noosa River

img_8782

img_9347

Här är det massor av segling och båtliv med mycket vattenaktiviteter som wakeboard och vattenskoter. Många olika arter av fåglar finns att hitta längs floden som papegojor och pelikaner.

 

Sunshine Beach

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vackraste soluppgångarna och de bästa caféerna. Bra med shortboard-vågor och hundar.

 

 

Hinterland (Montville, Maleny, Mapleton and Flaxton.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

img_8766

Här finns det stora nationalparker med vattenfall och utsiktspunkter. Djurlivet är på topp och om du tittar noga kan du se kängurus bland de jättelika träden.

North Shore

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyr en truck och kör med en grupp vänner på världens längsta och mest trafikerade strand. Målet är Rainbow beach där vattnet är kristallklart och vågorna rullar in. Hit åker alla australiensare på dagsresor eller camping för en dag med surfing och grillning.

 

Brisbane

201649534471521_sbig

Sunshine coasts största stad med små fina stadsdelar och utomhuspooler vid floden. Under rugbysäsongen fylls arenorna med fans och ljud under ligornas matcher.

 

North Stradbroke Island

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fina stränder, härliga små cafégator och bra surf. Brisbane-bornas sommarvistelse och har allt en sommarort ska ha.

 

Byron Bay

 

img_1460

Hippiernas stad. Här är alla (höga?), äter falafel och dricker VB. På dagarna hänger man på stranden med surfing och på kvällarna är det full fart med människor som samlas från hela världen.

 

Sydney

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Detta är en stad som har det mesta. Vackra parker, arkitektur, fina butiker, och många närliggande stränder. På kvällarna är det varmt med människor runt varje hörn knut på olika restauranger och barer.

 

Melbourne

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En storstad där det finns gömda coola vintagebutiker där du kan hitta allt. Hosier street är ett måste, dit alla turister åker så fort de kommer till Melbourne.

Hoppas det här kan ha varit till någon hjälp och om du funderar på att åka till Australien; tveka inte. Det är en plats som sent glöms.

 

Skribent: Sophie Skaring

Fotografierna tillhör Sophie Skaring

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *