Inga widgetar hittades i sidofältet!

 

 Hej alla ettor! Ni har nu intagit skolan – hoppas ni har fått en bra start! Många minns säkert den första VRG-tiden som spännande men onekligen förvirrande innan bitarna fallit på plats då man hittat kompisar och lärt sig alla förkortningar och namn som finns på skolan. Vilka praktiska tips och tricks kan då vara värda att känna till för att så snabbt som möjligt få koll på läget? Vi har stämt av med några av förra årets nykomlingar. Här kommer svaren:

“Låt inte skenet bedra! Oavsett hur självsäkra dina nya klasskamrater verkar vara är alla precis lika osäkra, ängsliga och förvirrade som du.”

“Även skolans engelsktalande lärare pratar svenska, så tveka inte att ställa frågor bara för att du inte vet hur du ska formulera dig på engelska.”

“Det händer lite då och då att det blir trafikstockning i matsalen för att tallrikarna tar slut. Undvik detta genom att ta en sväng förbi den vegetariska maten, plocka en tallrik och glid förbi kön som väntar på tallrikar.”

“Gå med i kommittéer för att lära känna nya kompisar i andra årskurser och program. Dessutom är det väldigt roligt!”

“Med tanke på att lektionerna är långa kan det vara smart att ta med sig något ätbart för stunder då blodsockret och koncentrationen dalar.”

“Tycker du att en kopp te för 10 kronor blir lite dyrt i längden så ska du bunkra upp skåpet med eget te och sedan kila ner till matsalen och slå till på tevatten för 3 kronor.”

“När det kommer till att välja skåp kan det vara värt att tänka på var man har sina lektioner. Natureleverna har en del lektioner i HB medan ekonomiklasserna och spets håller till i Sammisflygeln. Dock så är det HB som gäller om man vill hänga med kompisar under rasterna.”

“Glöm inte bort att ha roligt och släppa plugget ibland!”

Skribent och fotograf: Emma Söderberg

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *