Inga widgetar hittades i sidofältet!

Kära elever på VRG Djursholm,

Det känns som det var alldeles nyss vi tog emot er här på skolan efter sommaren. Nu är det plötsligt slutet av november och när vi skriver detta är “Globala veckan” i full gång. Vi vill passa på att tacka alla elever och all personal som så fint jobbat fram programmet för denna vecka och bidragit med stort engagemang! Vi är stolta över att få arbeta med er på den här skolan. Vi vill också passa på att tacka vår fina elevkår som redan från skolstart jobbat hårt med att bidra till skolans goda stämning. När de var och presenterade sig för personalen tidigare i höst fick de applåder. Det känns fint att vi jobbar tillsammans för att göra den här skolan – vår gemensamma arbetsplats – hela tiden ännu bättre.

Ni har lärt er en massa nya saker den här terminen i alla era ämnen och ni har fått prova på att samarbeta med varandra. Om ni gjort ert bästa (och man kan ju bara göra sitt bästa – inte mer) är det de resultaten ni nått som ni ska vara stolta över. Ibland är det stressigt och tungt att plugga. Vi ser dock att ni är bra på att hjälpa och stötta när kompisar behöver det. Fortsätt att peppa varandra men glöm inte bort att peppa er själva också. Klappa er själva på axeln och säg till er själva: “Bra jobbat!” Ibland kan det ju vara så att den man är hårdast mot är en själv, men vad tjänar det till, egentligen? Vi vill också att ni ska känna att ni alltid kan prata med någon vuxen här på skolan; er lärare, er mentor, kurator, skolledare… Vi finns här för er och vill veta hur ni mår och hur ni har det. 

Under senaste tiden har vi mötts av information om att nya restriktioner kommer införas för att hindra smittspridning i vårt      samhälle. Vi hoppas att vi kommer kunna fortsätta ha all vår undervisning på plats här på skolan, precis som vi haft nu under hösten. Vi vill ju ha er här. Samtidigt vet vi att vi är mycket väl rustade att ha undervisning på distans – vi har gjort det tidigare och lärt oss mycket av det. Ni är i goda händer hos oss oavsett vilka utmaningar vi kommer möta framöver.

Vi önskar er nu ett skönt jullov – det har ni så väl förtjänat. Passa på att göra mycket av det ni mår bra av! Kanske är det att sova extra länge, få mycket friskluft, lyssna på musik, hänga med kompisar och familjen, träna, stänga av mobilen lite längre än vanligt, ringa det där samtalet till mormor eller ta en promenad med farfar som du inte träffat på länge…? Oavsett; ta nu hand om dig om dina nära och kära och ladda upp dina batterier inför en ny termin.

Välkomna tillbaka till oss den 11 januari. Då väntar en två veckor lång projektperiod, som era lärare förberett åt er. Vi vet att projekten brukar vara väldigt uppskattade av er – inte minst för att ni känner hur mycket ni lär er under tiden.

    God Jul och Gott nytt 2022!

     Hälsningar Anna & Björn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *