Inga widgetar hittades i sidofältet!

Efter ett till år präglat av pandemin har många nog börjat vänja sig med att framtiden är oförutsägbar. Vi vet inte exakt hur framtiden kommer att se ut. Men efter en tid av inställda evenemang och tillställningar så börjar världen återgå till det normala! Därför tänkte vi här på Rydbergaren ge en förhandsvisning på hur 2022 kommer se ut.

Mellan den fjärde och 20 februari kommer Peking vara värd för Vinter-OS. Detta gör staden till den första som har arrangerat både Sommar- och Vinter-OS. Förra Vinter-OS i Pyeongchang lyckades Sverige ta hem 14 medaljer. Det förutspås av statistikföretaget Gracenote att Sverige har chansen att ta hem ännu fler medaljer från Peking. Förhoppningen är att slå ett nytt rekord på hela 19 medaljer. Men vi ska inte bli för kaxiga. Norge förväntas nämligen vara överlägsna som nummer ett och ta hem 44 medaljer…

Vasaloppet kommer gå av stapeln som vanligt, och i år firar loppet 100 års jubileum. Firandet kommer gå till så att loppet ska vara upplagt som det var 1922. 139 deltagare ska tävla med träskidor och längs vägen ska utdelningen av mat se ut som förr. Det kommer delas ut ägg, buljong och mjölk. Sist men inte minst ska skidorna även vallas precis som förr, vilket lär bli den största utmaningen för de tävlande… 

På fotbollsfronten kommer det bli ett livat år. Först ut är Europamästerskapet för damer som kommer hållas i England i år under juni och augusti. Efter en enastående prestation från OS i fotboll förväntar vi nog alla vinst efter vinst i spelen. Speciellt när Kanada inte är med och kan sno guldet. Senare under november till december kommer Världsmästerskapet för herrar hållas i Qatar. Med tanke på Qatars klimat hålls spelen senare på året. Temperaturerna under sommarperioden ligger kring 40 grader celsius. Det är en aning för varmt för det svenska landslaget.

2022 är valår för Sverige. Den 11 september kommer vallokalerna fyllas och rösterna läggas. För många, bland annat treor samt några tvåor på VRG, ska man få rösta för första gången. Då kommer vi som skola samla in redigt med vuxenpoäng!  

Sist men inte minst tar VRGs treor studenten i sommar. Efter en ändring av datum nu i veckan flyttades studenten från den 8 till den 7 juni. Alla som har skrivit 8de i sin studentmössa blev mindre nöjda över nyheterna men förhoppningsvis går det att rista in det nya datumet. 

Såklart kommer 2022 ha mer att erbjuda än det ovannämnda. Vissa saker kan vi inte förutspå. Men vad som än händer, så hoppas vi på glada överraskningar och att vi förhoppningsvis kan lägga pandemin bakom oss snart. Ta vara på era sista dagar under 2021, det ska vi i Rydbergaren göra i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *