Inga widgetar hittades i sidofältet!

Santa Clause Habesha/Jason Hargrove/ CC BY

 

Nu när vi har påbörjat de kallaste månaderna på hela året, och mörkret har börjat ta över: och vi vet att julen nalkas. Det är förmodligen den absolut mysigaste högtiden, som ofta blir förknippad med allt från glädje, mat och familj till Jesus Kristus och tomtar. Men julen kan också vara ett stressande moment, där man går runt och grubblar över vad fasen man ska köpa för julklappar till alla nära och kära, och hur man ska bete sig för att inte börja år 2012 med en plånbok lika ekande tom som Greklands stadskassa.

Lyckligtvis finns VRGDT på plats för att hjälpa alla VRG Djursholmare som är vilse i julklappshetsen!  Det allra första tipset är att handla dina julklappar online, eftersom priset ofta är lägre där än i butikerna. Ett annat bra tips är att gå ihop flera stycken; det är roligare att få några riktigt bra saker än många småsaker. Försök också att lirka fram önskelistor från de personer du ska köpa till, ofta brukar de ha åtminstone något litet som inte skulle sitta helt fel. För dig vars familj och vänner är de där typerna som vägrar att avslöja sina inre önskningar, följer här förslag på roliga julklappar att ge bort i jul!

 

1.
Detta är den perfekta julklappen för personen som vill slippa väga mellan att ta av sig vantarna och svara när iphonen ringer, och riskera en förfrysning av fingrarna, eller att låta den ringa och tvingas leva i ovisshet om vad uppringaren ville. Iphone-vantar kan köpas i tyg på coolstuff.com för endast 195 kr, eller i brunt eller svart läder på bubbleroom.se för 549 kr.

2.
Ge bort ett kort innehållande endast ett datum och en tid, och gör personen du ger den till dödligt nyfiken! Det finns ett stort utbud av upplevelser att ge bort som passar alla typer av personligheter; allt från chokladprovning, klassisk kropp-behandling och fotokurs till spökvandring, surfkurs eller go-kart. Något du kan göra är att oavsett vilken upplevelse personen kommer att få, ger du små hintar om att personen egentligen ska få hoppa t.ex. bungyjump. Varning för extremt underhållande miner! De nämnda upplevelserna kostar upp till 500 kr på liveit.se.

 

3.

Känner du någon person som har en grotesk profilbild på Facebook? I sådana fall kan en ”modell för en dag”-upplevelse vara ett bra alternativ att ge i julklapp. Ett paket inklusive tillfixning och professionell bild på greatdays.se kostar 545 kr!

 

4.
Visst kan presentkort verka oerhört fantasilöst, men kan faktiskt vara en bra lösning till den velige. Det finns mängder av olika varianter, t.ex. presentkort på Caféer, SF bio, Åhléns, Teknikmagasinet m.fl., och du riskerar inte att köpa något som inte alls är omtyckt. Hur mycket pengar du laddar kortet med beror förstås på din ekonomi, och du laddar det i respektive butik.

 

5.
Finns det något skönare än att sitta nedbäddad i sängen eller i soffan med laptopen i knäet? Nu kan du maximera mysfaktorn, reducera risken för överhettning av både dator liksom ben, och även slippa fritering av kulorna! Laptop-stödet består av en stabil platta för laptoppen och en mjuk kudde under som du kan ha mot knäet, och stoppar det mesta av strålningen som datorn ger ifrån sig. En personlig rekommendation är laptop-underlägget från IKEA för endast 99 kr!

 

6.
Nu när temperaturen börjar sjunka blir det allt krångligare att lyssna på musik och ha mössa på sig samtidigt; med lurarna utanpå dämpas ljudet totalt och med lurarna inuti liknar man en halvnormal Frankenstein. Därför kan en snygg mössa med inbyggda hörlurar vara uppskattad som present. Den finns att köpa på coolstuff.se för 299 kr.

7.
Tofflor; den perfekta julklappen till den där kyliga kompisen som behöver värmas upp en aning. De finns dessutom att få tag på till bra pris, runt hundralappen. Julmarknader brukar oftast ha riktigt fina tofflor i fårskinn. Annars kan du titta in på olika sko- eller inredningsbutiker.

 

8.
Det här paketet bli allra roligast om du ger något som har koppling till djurvärlden, t.ex. en riktigt bra spelmus. Din kompis ska helst också ha humor och gärna vara rädd för smådjur. Börja med att inreda en skokartong med diverse djurtillbehör, som sågspån, lite sallad eller hö, och lägg sedan in en upp-och nedvänd låda. Där under gömmer du din riktiga present. Skriv sedan ett rim som anspelar på att han eller hon faktiskt kommer att få ett djur, till exempel: ” Nu behöver du inte längre vara ensam i ditt hus, när du nu får sällskap av en liten … ”… Slutligen gör du lufthål i lådan och agerar gentemot personen så att han eller hon måste vara väldigt aktsam när personen håller i paketet. Presenten kan du köpa som vanligt, och resten går ofta att fixa med material som finns hemma. Billigt och extremt underhållande!

 

 

 

Karolina Dahlstrand
Karo.dahl-2013@live.vrg.se