Inga widgetar hittades i sidofältet!

 

En kall kväll mitt i djupaste november. Vi är taggade som aldrig förr och skrik-sjunger Håkan Hellström hela vägen från busshållplatsen. Det har blivit dags för ännu en ”VRGDT testar” och denna gång är det ingenting mindre än den mycket fysiskt krävande och avancerade MMA, Mixed Martial Arts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När vi kliver in genom Combat Academy’s dörr slås vi direkt av hur fina, ljusa och fräscha lokalerna är. Ingenting som de svettiga källarutrymmen vi förväntat oss. Nervösa byter vi om och följer med resten av gruppen in i salen. Nervositeten släpper dock snabbt när tränaren, Oliver Enkamp, hälsar oss välkomna. MMA är en kombination av sparkar, slag, kast och kamp på marken där målet är att få sin motståndare att ge upp genom lås och strypningar (eller knockout…), dock var det inte bara brutalt som vi hade förväntat oss utan mycket teknik ligger bakom varenda rörelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi börjar med uppvärmning där vi får göra några olika, smått akrobatiska övningar på mattan. När det blev dags för att lyfta och brotta omkull varandra tittade vi skeptiskt på varandra. Vi var två tjejer utan någon som helst tidigare erfarenhet av styrketräning.  Men efter att fått hjälp av Oliver lärde vi oss väldigt snabbt att det snarare handlar om teknik än styrka. Efter att lärt sig olika slag och försvar var det dags att ta fram de stora mitsarna och det var hög tid för sparkar och knän. Vi sparkade ifrån med fullkraft och såg varandra tappa balansen och backa några meter bakåt. Vi ramlade omkull och skrattade högt för oss själva. Det här var ju extremt kul! Men det dröjde inte länge tills vi nästan ångrade oss. Det var hög tid för fysen. Vi drog fram 6 olika stationer som man skulle ge järnet på i 20 sekunder och göra 3 gånger. Svettigt var bara förnamnet vi kämpade så att det nästa vred sig i magen på oss men efteråt kunde vi gå därifrån med ryggarna raka. Vi gjorde det!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MMA är bland den roligaste sporten vi har provat på. Med tanke på att vi inte hade några tidigare erfarenheter var det jätte bra att vi själva anpassa nivån. Det är minst en aktivitet man måste prova på innan man dör och man lär se mer av oss på Combat Academy i Täby.

 

Vill du också prova på MMA? 
http://www.combatacademy.com/

 

Amanda Heydari
Aman.Heyd-2013@live.vrg.se

Vendela Leifland
Vend.Leif-2013@live.vrg.se

Foto: Jonas Tayli

 

Ett svar på ”Redaktionen testar MMA”
  1. Noterar att i centrum på Akademins logga finns tecknet för tålamod och uthållighet. Nästan så man vill dit och utnyttja det där gratis första träningspasset o.O

Kommentarer är stängda.