Inga widgetar hittades i sidofältet!

stenbocken

Stenbocken 22/12-20/1

December månad tyr sig din omgivning lite extra till dig. I mån av tid är du lika tröstande som väna tomtemor. Att hjälpa sina medmänniskor är fantastiskt omtänksamt och kommer i framtiden innebära att tjänsten gengäldas. Viktigt är dock att du inte uppslukas så av biståendet att du inte har tid kvar att rå om dig själv. Finn en balans mellan värnandet av dig själv och din omgivning.

Månadens färg: Hyacintlila

Turdag: 18/12

 vattumannen

Vattumannen 20/1-19/2

Å, så glad vattumannen är december månad! Likt ett barn på julafton tindrar dina ögon varje morgon när du vaknar. Den ihållande glädjen är dubbel om den delas, så se till att förgylla någon annans vardag. Viktigt att betänka är dock att sprudlande glädje inte lämpar sig i alla situationer, och omgivningen kan anse dig aningen jobbig om du exempelvis glädjeskuttar ohejdat under terminens sista kemiprov.

Månadens färg: Lutfisksvitt

Turdag: 5/12

 fiskarna

Fiskarna 19/2-21/3

Likt Lucia sprider du ljus och frid var du går, och uppskattas mycket därtill. Alla älskar ett lugnande element i en annars stressande vardag, och i mitten av december månad kommer du vara särskilt populär. Du kommer i en snar framtid att möta många nya människor, och med ett sinne öppet för gryende vänskap kan popularitetstrenden hålla i sig en längre period. Glöm heller inte att rollen som rogivare lugnar den egna själen, något som kan komma väl till pass inför januari.

Månadens färg: Tärnglittersilvrigt

Turdag: 13/12

 vädur

Väduren 21/3-20/4

Väduren kan inom en snar framtid vänta sig att finna mandeln i livets gröt, innebärandes fullkomlig lycka och framgång. Utan någon större ansträngning finner du att du lyckas med allt du företar dig. Du behöver därför inte stressa upp dig allt för mycket inför stora prövningar, oavsett deras form. Livet leker, men du kan vänta dig avundsjuka reaktioner från de som inte har varit lika tursamma och fått tag i det där söta lilla fröet.

Månadens färg: Glöggrödbrunt

Turdag: 10/12

 oxe

Oxen 20/4-21/5

Du har under senaste tiden varit flitigare än jultomtens nissar dagen före dopparedagen, och äntligen får du lön för mödan. Inom kort kommer du lyckas med allt du tar dig för. Se därför till att prova nya saker, ge dig på projekt du tidigare tvekat inför att genomföra och riktigt utnyttja livets lättsamhet.

Månadens färg: Tomteskäggsvitt

Turdag: 26/12

 tvillingar

Tvillingarna 21/5-21/6

I december kommer tvillingarnas uppleva kärlek. År efter år har du svassat kring varje mistel du sett, i förhoppning att bli indragen under den gröna kvisten. Tyvärr har Viscum album (artnamn för mistel) aldrig varit julväxten för dig. “Last christmas” gav du bort ditt hjärta och blev oerhört besviken. I jul är chanserna däremot stora att turen vänder och din önskan uppfylls. Din mistelkamrat kommer vara mörkhårig och kommer för dagen ha på sig en röd tröja.

Månadens färg: Tomteluverött

Turdag: 11/12

 kräfta

Kräftan 21/6-23/7

December månad är kräftans vanligen lugna och harmoniska natur som förbytt! Ditt innerst väsen är i uppror, och minsta irritationsmoment kan komma att leda till fullständig emotionell härdsmälta. Var noga med att undvika konfrontationer och andra situationer du vet kommer uppröra dig, för väl arg kan inte all världens pepparkakor göra dig snäll!

Månadens färg: Julgransgrönt

Turdag: 6/12

 lejonet

Lejonet 23/7-23/8

Den närmsta tiden kan för lejonet liknas vid en adventskalender. Varje dag kommer innehålla en liten överraskning. Det är omöjligt att förutspå vilken sorts surpris veckorna bjuder på, men med högsta sannolikhet är en majoritet av dem positiva. Troligt är att du åtminstone en dag har överraskande framgångar i skolarbetet.

Månadens färg: Saffransgult

Turdag: 20/12

 ljungfrun

Jungfrun 23/8-23/9

I månadens början kommer någon reta dig så mycket att du blir en grön, grinig Grinch som helst ser att andra är lika sura som du. Det är lätt att fräsa till och bidra till en negativ stämning i hemmet eller kompisgänget, men försök att inte hålla alla runt om dig ansvariga för en irriterande individs handlingar. Svälj dina rappa och något hånande repliker på omgivningens eventuella felsägningar eller misstag. Ett vänligt bemötande kommer istället främja julfriden.

Månadens färg: Julgransstjärneguldigt

Turdag: 15/12

 vågen

Vågen 23/9-23/10

Midnatt råder, det är tyst i husen, tyst i husen, vågen sover, släckta äro ljusen, äro ljusen. I bråda skoltider är du utmattad varje kväll du går och lägger dig. Var noga med att ställa minst två alarm innan du somnar, annars är risken att följande vers ur Alfred Smedbergs “Tomtarnas julnatt” lyder som följer: Eftermiddag råder, tyst det är i husen, tyst i husen, vågen sover, medan alla andra kommer hem från jobb och skola, jobb och skola.

Månadens färg: Nejlikeapelsinorange

Turdag: 10/12

 Skorpionen

Skorpionen 23/10-22/11

När juldagsmorgon glimmar kommer skorpionens innersta önskan uppfyllas. Speciellt troligt är det att relationsrelaterade förhoppningar infrias, något som innebär ett försonande med den du saknar allra mest. Om du istället drömmer om materiella ting kan du vara alldeles säker på att hålla dem i dina händer innan julafton är över.

Månadens färg: Pepparkaksbrunt

Turdag 24/12

 skytten

Skytten 22/11-22/12

Din tillvaro är för stunden outhärdligt tung. Du sliter och knogar utan något märkbart resultat, varken i skolan eller i övriga livet. Misströsta inte! Ditt liv kan liknas vid en kola, och det är därför allt känns segt och långdraget. Finn ro i det faktum att livets kola förr eller senare kommer ge efter, och att du då får smaka segerns sötma i form av framgång.

Månadens färg: Julmustssvart

Turdag: 14/12

 

Skribent : Johanna Lindström

Illustratör : Elina Malmberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *