Inga widgetar hittades i sidofältet!

Vi alla känner till klassikerna som Love Actually, Ensam hemma, The Holiday och Grinchen. Det är helt klart ingen jul utan dessa gamla godingar. Dock så finns det hur mycket film som helst och jag vill i och med denna artikel ge er tips på julfilmer som ni kanske inte känner till.

 

A Charlie Brown Christmas (1965)

Jag hade bara sett enstaka avsnitt av Snobben, eller Charlie Brown, på Cartoon Network som 7-åring och tyckte väl att det var kul. Men inget mer. Det var under mitt USA-år som jag på nytt introducerades till “Charlie Brown”, som det heter där borta via “ A Charlie Brown Christmas”. Jag kan säga att jag blev fäst. Sedan den dagen har jag blivit förälskad i denna film och allt som har med Charlie Brown att göra. En kort och väldigt söt animerad film med ett väldigt bra soundtrack. Att kolla på den filmen gör att en förs tillbaka till tiden då en var 7 år och inte hade några som helst bekymmer. Sätt på dig pyjamas och se den med dina syskon inlindade i filtar en mörk decemberkväll för att få maximerad julstämning.

 

Sleepless in Seattle (1993)

Den här filmen brukar alltid gå på SVT 1 kl 21 på julafton, om inte mitt minne sviktar. Filmen utspelar sig (till största del) i 90-talets Seattle med Meg Ryan och Tom Hanks i huvudrollerna. Filmen handlar om änklingen Sam Baldwin (Tom Hanks)  vars son Jonah ringer in till ett radioprogram för att försöka hitta en ny partner åt honom. Resultatet: de får hundratals brev från kvinnor som vill bli Sams nya partner. Det här skulle jag vilja säga är en kvalitativ “feel good”-film som aldrig går ur tiden. Denna film hör definitivt till mina julfilmsklassiker.

 

Ett päron till farsa firar jul (1989)

Vissa julfilmer får mig faktiskt att känna mig dålig, eller i varje fall avundsjuk. ALLT i de är så perfekt?! Dekorationen, maten, människorna och till och med snön. För att boosta självförtroendet gör denna rulle susen. I den här julfilmen går det mesta fel, vilket faktiskt ger en rätt bra bild av hur julen faktiskt kan vara: kaotisk och problematisk. “Ett päron till farsa firar jul” är bara en ut av “En päron till farsa”-filmerna med Chevy Chase och Beverly D’Angelo i huvudrollerna. Så om du är som jag och skapar alldeles för höga förväntningar angående julen, kolla på den här filmen för att inse att din jul är väldigt bra.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *