Inga widgetar hittades i sidofältet!

På tunnelbanan hörs numera nästan endast den klassiska iPhone ringsignalen. Smartphonen är den vanligaste mobilen här på VRG Djursholm. Den är utan tvekan millenniets mest sålda mobil. Vad är det som gör den så speciell, jämfört med alla andra smartphones på marknaden? Det är såklart alla fantastiska nedladdningsbara applikationer!

 

Vare sig du vill kolla på schemat på Sharepoint, kolla när nästa buss går eller se de senaste nyheterna på facebook, behöver du endast en iPhone. Alla de saker man normalt gör på en dator, kan man nu göra varsomhelst, om mobilen ligger i väskan. Vi rör oss mer och mer mot ett samhälle där datorn sällan behövs, då tekniken snabbt utvecklas och mobilerna blir allt mer avancerade. Snart är det inte säkert att mobilerna kan kallas mobiler längre, då de nu börjar likna enklare datorer.

 

Det som gör iPhone så speciell är alla de kreativa nedladdningsbara applikationerna som finns tillgängliga. Applikationerna gör även iPhonen mer lik en dator, än en mobil. De tre applikationerna iPhone ägare inte kan leva utan är utan tvekan Facebook, Spotify och Eniro. Vem är inte på Facebook numera? Facebook applikationen är ett jättebra sätt att hålla kontakten med kompisar, speciellt under långa och tråkiga väntetider. Spotify applikationen har slagit igenom starkt i det svenska samhället. Om du har ett premium konto på spotify, kan du ladda ner applikationen och lyssna på vilken musik du vill, vart som helst! Den mest praktiska applikationen är dock Eniro. Den geniala applikationen fungerar som en GPS för alla oss som inte har en karta inbyggd i våra hjärnor. Utan dessa tre välfunna applikationer skulle många människor bli handikappade, då de tre applikationerna hjälper vardagslivet något enormt mycket.

 

Utöver de tre hjälpfulla applikationerna finns oändligt många andra praktiska applikationer. Bara för att nämna några få; Skype, SF bio, iTranslate (översättare), Wikiamo (Wikipedia för mobilen), Tasteline (recept), Res i STHLM (SL reseplanerare) och Photogene (retuscherar bilder).

 

Praktiska applikationer är långt ifrån de ända applikationerna som finns tillgängliga. Tusentals spel är möjliga att ladda ner. Två av de senaste och mest populära spelen är Angry Birds och Doodle Jump. Idag konkurrerar alla spelapplikationer nästan ut tv-spel, t.ex. Playstation.

 

iPhonen gjort inte genomslag endast med den ursprungliga mobilen. Alla applikationer skapar ett stort intresse hos konsumenterna. Inte bara tävlar iPhonen och alla applikationer med tv-spel som Playstation, utan även användningen av datorer. Numera kan en iPhone jämföras med en enkel laptop, men det är inget jämför med vad som kan hända i framtiden. Så snabbt som tekniken avancerar, kan nog läroböcker finnas tillgängliga på mobilen inom snara två år. Om man tänker sig fem år framåt, kanske blir iPhonen vår framtida laptop?

 

Sandra Bäckström
sand.back-2013@djh.vrg.se

av VRGDT