Inga widgetar hittades i sidofältet!

Malaysia on of the best countries to retire, Langkawi – Burau Bay/Auswandern Malaysia / CC BY

 

“Malaysia Truly Asia.” I Malaysia finner du allt som Syd Ost Asien har att erbjuda!
Huvudstaden, Kuala Lumpur, är kontrasternas stad med människor från jordens alla hörn. Skyskraporna står tätt i centrum, men plåtskjulen finns inte långt därifrån. Supermoderna lyxiga shoppingcentrum med exklusiva märkesvaror, står granne med de lokala charmiga marknaderna som sjuder av folkliv. Middag äter man gärna billigt på en lokal ”Food Court” med all typ av asiatisk mat. Sedan beger man sig till en av stadens ”Sky Bars” uppe på toppen av en skyskrapa med utsikt över de berömda Tvillingtornen och hela Kuala Lumpur.

 

Nära Kuala Lumpur finns möjligheten att ta en tur i djungeln och gå på hängbroar uppe bland trädkronorna (canopy wak). Eller varför inte besöka ett hinduiskt tempel i en naturligt stor grotta? En timmes bilresa från Kuala Lumpur finns även ett elefantcenter, där man kan rida och bada med elefanter i djungeln. För den äventyrslystne finns forsränning längs en flod i den djupaste djungeln.

Det mest fantastiska i Malaysia är nog paradisöarna på östkusten, som man bör besöka under sommarhalvåret, på grund av regnsäsongen på vintern. Öar som Redang och Perehentian har underbara vita stränder och fantastiska korallrev, där det kryllar av alla möjliga olika fiskar i regnbågens alla färger. Att snorkla längs korallreven i de helt klara vattnet är en oförglömlig upplevelse.
Men min favorit ö är dock Rawa, en riktig liten Robinson ö. Känslan av att vara påen öde ö, men med bra boende och god mat, får en att koppla bort vardagens stress. Rawa är en sagolik upplevelse, så nära paradiset och den exotiska djungeln man kan komma.

 

Sandra Bäckström
sand.back-2013@djh.vrg.se

av VRGDT