Inga widgetar hittades i sidofältet!

Martin Taube, Sebastian Stiernborg och Tobias Paulsson är tre vanliga gymnasieelever, den enda skillnaden som får dem att stå ut ur mängden är det faktum att de har sitt eget företag som redan har blivit något att räkna med. Vi möter upp de tre vännerna för att få höra deras historia bakom företaget.

Hur kom det sig att ni startade ett företag?
Det började med att vi blev erbjudna ett jobb utav en förening som håller till på Ljusterö.  Men föreningen ville inte betala svart vilket i sig betydde att en faktura behövdes för att kunna ta betalt. Så vi bestämde oss utan vidare funderingar för att starta ett företag.

 

Vad innebär ert företag? Vad heter det?
Vårt företag befinner sig inom området kallat ”foto/design” vilket innebär att vi sysslar med just foto och design. Företaget kallas för Yesbox produktions vilket vi fick ifrån att vår mentor i högstadiet ständigt använde sig utav sitt slag ord ”Yesbox!”

 

Hur har ni tid med skolan och företaget?
Självklart tar vi våra studier i förstahand, men som alla andra har vi också en viss fritid. På denna fritid så hinner vi med det företaget kräver och mycket, mycket mer. Det tar inte så pass mycket som man lätt tror att det tar att driva ett företag. Om vi däremot skulle ta fotograferandet och webdesignandet i första hand så skulle vi givetvis inte ha tid med att plugga.

 

Hur är det att driva ett företag med kompisar?
Det är oerhört roligt eftersom att vi kommer överens så bra som vi gör.

 

Har det någonsin blivit problem mellan er som kompisar på grund av företaget?
Det har lyckligtvis inte uppstått så vår vänskap förblir densamma.

 

Ni har blivit framgångsrika under en ung ålder, vad är era tips till de som vill starta ett eget företag?
Det handlar om att ha intentioner till arbetet av det lilla extra som krävs. Där ett gott intryck dominerar inom det mesta. Ett konkret exempel på det som visualiserar vår syn var då vi Martin, Tobias, och Sebbe var menade att filma och klippa hopp en film av skolans musik konsert. Då vårt engagemang visade sig klart i filmen, läraren som vi gav filmen till som sedan också sålde den blev riktigt imponerad. Därför fick vi också mer pengar än lovat, vi gjorde även en fuling och sålde också skivorna utanför för att vi först var sura på den lilla peng som det var först menat att vi skulle få.

 

Vad är era planer för företaget i framtiden?
Vi satsar givetvis på att utöka vår kundkrets för att förstora både företaget och dess inkomst.

 

Är det här något ni kommer fortsätta jobba med?
Att vi kommer att fortsätta med att jobba med detta är självklart eftersom att vi gör någonting vi älskar. Det handlar i grunden inte om att tjäna pengar eller att skaffa sig framgång. Det handlar om att ha roligt och göra det man älskar. Gör man det man njuter av att göra så blir det otroligt mycket lättare att prestera och lägga ner den tid det krävs för att saker och ting skall fungera.

 

 

Theresia Eriksson
ther.erik-2013@djh.vrg.se

Sandra Bäckström
sand.back-2013@djh.vrg.se

av VRGDT