Inga widgetar hittades i sidofältet!

Ännu en termin, ännu en aulasamling! Skolan har satt igång och självklart ville elevkåren fira detta med en traditionell aulasamling. Om du missade gårdagens spektakel, inte har den blekaste aning om vad en aulasamling innebär eller bara vill återuppleva torsdagseftermiddagens magi, erbjuder VRGDT en sammanfattning av skojigheterna.

 

“Aulasamling” – benämning på det fenomen då alla skolans elever samlas i aulan för att lyssna på hög musik och titta på när elevkåren förödmjukar sina kompisar. Lika kul varje gång.

 

Det hela börjar, i sann VRG-anda, med att vi allihopa klämmer ihop oss i det lilla utrymme utanför aulan i sammis. Efter att ha stått där i cirkus femton minuter, svettiga, trötta, fick vi äntligen storma in i aulan. Där väntar tinnitusframkallande musik (det piper i öronen i det ögonblick jag skriver) och skrikande elever. Elevkårsordförande, Christopher Andersson (eller “Ordf.” som han kallas i vissa kretsar) gör entré, vilket följs av en onödig mängd applåder. Efter att ha visat en del av sina moves, går han vidare till att snacka lite om nödutgångar, vilket efter ett tag visar sig vara väldigt viktigt! För BRANDLARMET GÅR! Kaos utbryter, folk rusar ut ur byggnaden i ett försök att rädda sitt eget skinn. Okej…riktigt så dramatiskt var det kanske inte, vi visste alla att det var rökmaskinen som orsakade denna obekvämlighet.

 

Efter det lilla avbrottet fortsatte aulasamlingen i vanlig ordning. Diverse så kallade “VRG-profiler” tvingades upp på scenen för att stoppa korvar i munnen på varandra, tävla i armbrytning och prata om vilka dom hånglat upp senaste halvåret. Med andra ord – top notch underhållning.

 

 

Skribent: Lovisa Hökstrand

Bild: Lovisa Hökstrand 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *