Inga widgetar hittades i sidofältet!

Jag är övertygad om att majoriteten på skolan någon gång sett ett TEDTalk, det finns oändligt med inspirerande föreläsningar på hemsidan. På senare tid har det ryktats om en TEDEd Club här på VRG. VRGDT bestämde sig för att undersöka vad det nystartade sällskapet sysslar med.

 Vad är en TEDEd Club? Det är ett koncept skapat av TED för att unga ska få en chans att dela sina idéer genom att ge en TED-presentation om något de är intresserade av. Klubbarna kan hittas över hela världen och Sveriges första TEDEd Club startades här på VRG Djursholm! Imponerande, eller hur?

Grundaren är ingen mindre än Lovisa Bergström, som redan är engagerad i så gott som alla kommittéer på skolan. När VRGDT frågar varför hon bestämde sig för att starta klubben så beskriver hon sig själv som en riktig TEDnörd. När hon såg att det fanns en möjlighet att integrera TEDTalk här på skolan hoppade hon på direkt. Hon ville dels hitta andra som var lika passionerade kring TED som hon själv, men också starta en ny rolig aktivitet på skolan.

 Målet med klubben är att alla som vill ska skriva och framföra ett eget TEDTalk. Gruppen träffas varje måndag för att diskutera olika frågor om hur talet ska struktureras, hur man ska hålla sitt föredrag på bästa sätt och hur man kommer fram till vad det är man vill förmedla. Lovisa uppger dock att diskussionerna ofta övergår till att handla om allt möjligt, men att det är lika trevligt varje gång.

 Tanken är att det ska hållas en TEDx conference på skolan, där alla kan komma och bevittna de föredrag som klubben producerat under terminens gång. Håll utkik efter datum om du vill sitta med på VRG:s första TEDx conference!

 Skribent: Lovisa Hökstrand

Bild: Lovisa Hökstrand

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *