Inga widgetar hittades i sidofältet!

I årets upplaga av SR:s Musikhjälpen doneras de insamlade pengarna för att förebygga klimatrelaterade katastrofer, ett problem som blir mer akut för varje år. Men det är inte bara SR som använder musiken som välgörande kraft; för andra året i rad anordnar Josefin Venemyr med sin kompis Julia, båda elever på Tibble Gymnasium, en egen välgörenhetskonsert där pengarna går oavkortat till SR:s Musikhjälpen. VRGDT träffade Josefin var att ta reda på mer.

Vad inspirerade er till att anordna ett eget Musikhjälpen?

Det började väl mest som en kul grej. Jag hade förstås hört talas om Musikhjälpen innan och tyckte att det var ett väldigt bra initiativ, och förra året tänkte jag och min kompis Julia att det vore häftigt att arrangera något liknande på vår skola. Så vi gjorde det helt enkelt.

Hur är evenemanget upplagt?

I år har vi valt att anordna en längre konsert, med tre halvtimmeslånga akter, istället för fyra mindre som vi gjorde förra året. Vi vill nämligen ge alla akter i programmet längre tid på scen, speciellt med tanke på att en av akterna har sitt framförande som gymnasiearbete. Förutom de kommer även Tibbles esteter uppträda och ett annat band som inte har några kopplingar till Tibble annat än att de är kompisar med Julia och mig.

När började ni planera?

Egentligen hela förra året. Eller ja, i våras började vi väl mest planera i huvudet, så det faktiska planerandet började väl i september. Det tar som sagt mycket tid och kraft att få ihop ett sådant här projekt på egen hand, så det gäller att man har framförhållning.

Har ni något speciellt mål?

Det är väl att få in så mycket pengar som möjligt, gärna mer än vad vi samlade in förra året. Pengarna går som sagt till något bra, så det skulle kännas väldigt kul att göra en rejäl insats.

Till sist, vilka tider och priser är det som gäller?

Konserten går av stapeln den 16:e december klockan 18.00 i Tibble Teater. Det kommer finnas fika till försäljning i pauserna och det ges tillfälle att lämna in bidrag om man vill det. Biljetterna kostar 50 kr för alla som är 19 år och yngre, och 100 för alla som är äldre. Om man förbokar biljetter kostar inträdet dock 50 kr oavsett ålder. Det är bara att swisha Julia (0763110030). Om ni undra över något mer är det bara att kolla vårt event på Facebok: Musikhjälpen på Tibble Gymnasium.

 

Skribent: Boel Olsson

Bilden tillhör Josefin Venemyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *