Inga widgetar hittades i sidofältet!

Kära VRG,

Vi lever i en historisk tid. Mellan online lektioner, julklappsinköp, och oroande över huruvida sommarplanerna ska bli av kan vikten av ögonblicket vara svårt att greppa. För tiden kanske inte känns särskilt historisk eller ens minnesvärd, men jag är övertygad om att den här perioden kommer få ett eget uppslag i historieböckerna. 

Året 2020 har markerats av mycker mer än endast COVID-19: Inställandet av OS, vilket endast hänt tre gånger – alla gånger under första och andra världskriget; Kobe Bryants död i en helikopterolycka; Ruth Bader Ginsburgs död; Mordet på George Floyd och det politiska kaoset som följde; Brexit och dess politiska härdsmälta; Bränderna i New South Wales i Australien; Bränderna i Kalifornien; Bränderna i Oregon; Vulkanutbrottet i Filippinerna; Explosionen i Beirut som dödade 204 människor; Flygkraschen i Iran; Flygkrashsattentatet i Pakistan; Etcetera. Förutom all död och tragedi världen har gått igenom är något av det läskigaste hur lite det hela verkar beröra vissa individer. När katastrof följer på katastrof blir det svårt att hålla empatin glödande. 

Samtidigt tycker jag att vi har fått göra uppoffringar. Vi har missat en hel del viktiga tillfällen och behövt omstrukturera traditioner för att kunna anpassa oss till restriktioner. När vi går tillbaka till undervisning på plats tror jag att det kommer finnas ett gott mått tacksamhet för ganska alldagliga saker, som att klä på sig ordentliga kläder varje dag, äta lunch med kompisar i skolan och ha heta diskussioner i klassrummet, till exempel. Få av oss vågar erkänna det, men jag tror att vi alla saknar varandra ganska mycket. 

Visst, 2020 har varit ett år av tragedi, men jag tror att resten av 2020-talet kan bli legendariskt. Vi ser nu början på slutet av pandemin, och om man ser glaset som halvfullt kan man ju konstatera att nästa år kan bli dåligt, men det krävs något förfärligt för att det ska bli lika dåligt som 2020. När corona är över ligger det i vår makt, nej, i vårt ansvar att göra resten av det här decenniet episkt. Vi börjar från noll, och bygger uppåt. Håll i hatten, för snart börjar det glada 20-talet, på riktigt. 

(PS. Shoutout till någon potentiell VRG-elev i 2120 som kanske ser den här artikeln. Hoppas ditt historieprojekt blir bra!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *