Inga widgetar hittades i sidofältet!

Av: Victor Kennedy

Att starta ett eget företag är ett stort och krävande beslut. Det kräver många timmars arbete, många timmar av att göra fel och många timmar av att lära sig. För mig har företagandet varit min bästa utbildning, då det till och med givit mig betydligt mer kunskap än vad gymnasiet gjort. För genom att ha ett eget företag så får man jobba praktiskt, inte bara teoretiskt. Allting handlar om resan. I början hade jag knappt någon kunskap alls, men genom att faktiskt komma igång har jag utvecklat min kunskap enormt.

Jag driver företag NowStudy Läxhjälp Online vilket är en digital läxhjälpstjänst. NowStudy kommer nog inte att vara det jag kommer hålla på med hela livet, men det är början på min resa. Genom att jag börjat jobba på det så har jag lärt mig allt från webbdesign, webbutveckling, programmering, grafisk design, administration, ledarskap, bokföring- och mycket mycket mer! Jag känner ingen rädsla för att misslyckas, för om jag inte lyckas med detta projekt så har jag i alla fall lärt mig så otroligt mycket som jag kan ta med mig i mina framtida projekt. 

Min uppmaning till er är att bara komma igång. Ni behöver inte kunna mycket för att starta ett företag för den kunskapen kommer ni att utveckla under resans gång. Med dagens tillgång till information via internet kan du lära dig vad som helst bara du lägger ner tid och energi! Jag kommer att ge er några VÄLDIGT värdefulla tjänster för att komma igång med ett företagande, samt fantastiska tjänster där ni kan lära er kunskap för livet.

Kom igång med företagandet: 

Hemsida

Webbdesign och webbutveckling är inte så svårt som många tror. Du behöver inte ens kunna någonting om kodning och programmering för att komma igång. Jag började i Squarespace som är en enkel tjänst där man billigt kan bygga ganska bra hemsidor. Men efter att ha börjat i Squarespace så ville jag göra det ännu bättre. Då bytte jag till WordPress. WordPress är fantastiskt, genom att ha ett plugin som heter Elementor så kan ni bygga snygga hemsidor väldigt enkelt. Dessutom ger WordPress möjligheten till att ha miljontals plugins, vilket är att man kopplar olika tjänster till sin hemsida, allt ifrån att integrera ett bokningssystem till plugins för SEO eller vad som helst! Kom igång med WordPress:

 1. Köp ett domännamn på simply.se, kostar 150kr per år. 
 • Välj då alternativet med webbhotell i WordPress.
 1. Skapa inloggning till webbhotellet
 2. Ladda ner plugin som heter Elementor.
 3. Sök upp “elementor guide” på youtube och ta del av massor av kunskap där ni snabbt kan lära er hur man bygger fantastiska hemsidor.

Just nu håller jag på att lära mig programmering, för att kunna bygga appar, webbappar och annat genom kod. Innan jag började lära mig att koda så använde jag något som heter Adalo för att bygga appar. Adalo är otroligt enkelt och kräver INGEN kod alls! Allt som behövs är att klippa och klistra in det ni vill ha! Detta program är superenkelt och man kan göra väldigt mycket med det. Allt ni behöver göra är att komma igång HELT GRATIS på Adalo.com . Trots att Adalo har väldigt mycket funktioner så är det begränsat om vi jämför det med att bygga appar med kod. 

Kom igång med Adalo: 

 • Gå till Adalo.com och skapa en app (helt gratis)
 • Kolla guider på youtube!

Nu lär jag mig Flutter, vilket är ett väldigt populärt sätt att bygga appar. Flutter bygger på programmeringsspåket Dart, vilket liknar Java väldigt mycket. De som står bakom och har skapat Flutter är Google. Det unika med Flutter är att du med en kod kan bygga appar som funkar på IOS, Android och webben. Om man använder andra språk än flutter så behöver man programmera med olika språk för de olika plattformarna. Det svåra med att lära sig Flutter är i början, men eventuellt så börjar man förstå, och då blir det hur logiskt som helst!

Värdefulla programmeringsspråk att lära sig:

 • HTML, CSS, Javascript- koden bakom allt på webben! 
  • Ladda ner appen Mimo GRATIS. Det är som ett spel där man väldigt enkelt och effektivt lär sig först HTML sen CSS och till sist Javascript. Lägg 5-20 minuter om dagen så kommer du lära dig väldigt mycket på bara några veckor!
 • Java- Stort inom apputveckling.
 • Swift- Apples egna språk där man utvecklar appar för IOS.
 • Flutter- Bygg en app som funka för ALLA plattformar!

Kom igång med Flutter och annan programmering:

 • Hitta massor med kurser på Udemy där professionella utvecklare har skapat kurser för att lära sig programmering. Kurserna kostar ungefär 150kr styck just nu och brukar vara 20-40 timmar långa. De är on-demand så du lär dig när och var du vill, allt du behöver är viljan och en dator.
 • På youtube finns även massor av gratis guider i många programmeringsspråk.

Slutligen vill jag förmedla budskapet att allting handlar om att ta första steget. Jag bar på viljan att starta företag väldigt länge men det tog en stund för mig att komma igång för jag trodde man behövde ha stor kunskap för att komma igång. Så är det inte med alla fantastiska verktyg som finns idag! Jag har lärt mig mest genom att faktiskt prova själv och jag rekommenderar er att göra samma sak. Ni kommer inte att ångra er, även om ni misslyckas så kommer ni ha lärt er så otroligt mycket. Våga komma igång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *