Inga widgetar hittades i sidofältet!

Just nu sitter jag vid mitt skrivbord i mitt rum och tittar ut genom fönstret. Allt känns som vanligt; däremot kan känslorna vända väldigt snabbt när jag tänker på allt jag fått uppleva, för exakt ett år sedan. Det är som en helt annan värld man kommer till. Tidsomställning, ny familj, ny skola, nya vänner och nya rutiner att vänja sig vid. Sedan kommer man hem igen efter ett år och allt förväntas vara exakt likadant som när man lämnade, om inte bättre. Är det verkligen så? Hur är livet efter ett utbytesår?

Efter ett år i Las Vegas som var fyllt av In-n-Out, high school spirit och värdfamilj kan jag säga att mitt liv tagit en vändning. 

  • Allt jag tog för givet

Hade någon frågat mig innan jag åkte iväg på mitt utbytesår, så skulle jag ha sagt att jag var en människa som verkligen uppskattade allt och alla runtomkring mig. 

Att ta saker för givet behöver inte alltid handla om  “stora” grejer; jag har valt att fokusera mest på de “små”. I Las Vegas där jag bodde var det väldigt varmt, runt 40 grader vissa månader. Det kändes så mycket varmare när jag tog mig till fots till matbutiken för att handla lite. Likaså efter, när jag gick hela vägen hem i uppförsbacke med ryggsäcken full. Det var väldigt långa 45 minuter hem och i dessa stunder saknade jag att få skjuts av mamma.

Jag tog Kalles kaviar och Marabou choklad för givet. De har aldrig smakat så gott som i Las Vegas. Sist men inte minst tog jag min utbildning för givet. I Sverige kunde jag klaga på allt från skolmaten till högarna av prov och inlämningar. Allt detta kan kännas som en dröm när man måste packa med sig samma “peanut- butter-and-jelly-macka” varje dag. Jag trodde aldrig jag skulle sakna skolmaten så mycket.

  • Det kan hjälpa dig i studierna

Att åka på ett utbytesår ger dig självklart livserfarenheter du tar med dig och bevarar resten av livet. Det många glömmer bort är alla förmåner ett utbytesår ger när det kommer till studierna i Sverige. Just nu läser jag samma matematik jag lärde mig i USA samtidigt som jag känner att engelskan flyter på mycket bättre. Generellt skulle jag säga att man får ett helt nytt självförtroende efter ett år utomlands. Efter ett socialt och kaotiskt USA kan jag känna att saker som handuppräckning och att hålla tal inte alls är lika jobbigt som jag minns att det en gång var. Mitt år utomlands var som en paus i vardagen vilket var mer än behövligt. Efter en lång paus kan jag säga att jag var oerhört motiverad att komma tillbaka till VRG, vilket självklart påverkar betygen positivt. 

  • Påminner dig att det finns så mycket mer

Att åka och studera utomlands är fantastiskt! Ett år fyllt med nya utmaningar och oförglömliga upplevelser. Det finns så mycket mer bortom Djursholm, Stockholm och Sverige. Testa någonting nytt – du kommer inte att ångra dig. Det lovar jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *