Inga widgetar hittades i sidofältet!

Kärleken sprudlar och livet leker för många av oss på VRG, dock finns det många komplikationer som kan förstöra stämningen på en sekund. Kärleksdoktorn svarar på dina frågor och hjälper dig genom de problemen som kan uppstå på just alla hjärtans dag.

 

Hur kommer det sig att personen man gillar aldrig visar intresse?

Oj, svår fråga. Visar du intresse för personen du är intresserad av då? Det är lätt att lägga över ansvaret att ta initiativet på att den andra.  Se till att du visar intresse och talar om för personen hur du känner. Om personen ändå inte visar något intresse eller vill ge sig in i något spel så fråga dig om det är det du vill? Jag tycker att ärlighet varar längst om man vill ha en varaktig relation. Det är också viktigt att du visar för personen att du är säker på dig själv och inte ifrågasätter dig själv och om personen skulle kunna vara intresserad av dig. Sådana känslor kan lätt synas och ge en mindre attraktiv utstrålning.

Varför är killar alltid så himla sega och otydliga med sina känslor?

Möjligtvis är vissa personer inte vana att uttrycka sina känslor. Som mycket i livet är det något man måste träna på och något som man kanske inte har blivit så bra på när man går gymnasiet. Ställ personen mot väggen och säg som det är, eller gå och tråna i ovisshet under flera år. Vilket verkar mest attraktivt?

Om man är lite sådär halvt inne på en kille, det är liksom något där men ingen säger något om det. Och tillslut blir det att man inte vågar visa hur man känner bara för att den helt enkelt tror att den andre inte är intresserad. Vad gör man?

I slutändan måste ju någon ta upp det, annars kommer det rinna ut i sanden. Relationer är inte lätt och ibland måste man våga chansa och riskera att bli bränd för att få det man vill ha. Se också fråga 1.

 När borde man gå och testa sig för klamydia?

Om man haft oskyddat samlag med någon bör man testa sig för könssjukdomar. När det gäller klamydia måste det gått en vecka efter samlaget innan man kan testa sig.

 Finns det några bra sexställningar för nybörjare förutom missionären?

Ja då, fast missionären är en trevlig klassiker. Andra enkla nybörjarställningar är bakifrån och skeden och ridställning. Ridställningen kan vara bra för mottagaren då det är den som bestämmer tempot och djupet.

 Kompis med sitt ex, är det en bra idé?

Om det är någon som man går i skolan tillsammans med eller ofta träffar i sin umgängeskrets är det såklart bra att kunna fungera i en miljö tillsammans. Jag har dock ingen bra erfarenhet av någon mer nära relation efteråt. Ofta vill en person kanske inte avsluta relationen och då är det svårt att fortsätta umgås.

 Min kompis har problem med sin pojkvän, som jag också känner. Kan och borde jag göra någonting för att hinta om att han beter sig dåligt?

Jag tycker helt klart att du ska diskutera saken med din vän. Hon kan såklart ta illa upp om du kritiserar hennes pojkvän, men om er vänskap är tillräckligt stark borde den klara av att ni är ärliga med varandra. Då får din kompis också möjlighet att ge sin version av det du har sett.

 Vad gör man om man blir dissad? Ska man försöka ta reda på varför?

Om du blir dissad av någon som man är intresserad av kan det vara ett tecken på att personen i fråga faktiskt inte är intresserad och då bör du kanske ta ett steg tillbaka. Det kan också vara så att objektet för ens kärlek inte är medveten om de kärleksyttringar som du gör. Det går alltid att säga som det är och säga till personen hur du känner.

 Jag har fått ett nummer, hur gör jag nu?!

Om du har fått ett nummer håll det första samtalet någorlunda kort. Du vet inte riktigt vad personen gör när du ringer. Det första samtalet ska helst leda till att bestämma en ny kontakt helst IRL. Har du fått numret av personen själv borde personen veta att du kanske kommer ringa och är nog lika nervös som du själv är och bli glad över att du ringer.

 

Kim Ehrnström-Nordin

Kim.ehrnstom-nordin@vrg.se

Theresia Eriksson

Ther.erik-2013@live.vrg.se