Inga widgetar hittades i sidofältet!
Bild: Hedda Cederlund

STENBOCKEN 22/12 – 20/1

Det här kommer utan tvekan bli din bästa jul någonsin – precis som det blir varje år! Du älskar att överträffa dig själv och har haft höga ambitioner vad gäller allt från julbordet till din egen önskelista. Chansen är stor att det blir för mycket för dig. Akta dig för att se julen som en börda och kom ihåg att julen inte är en högtid då du måste prestera, utan njut av lovet från skolan, den goda maten och att få umgås med släkt och vänner utan att känna press från jobb, skola eller kompisar.

 

VATTUMANNEN 21/1 – 18/2

Du har tillbringat hösten i djupa tankar och förmodligen haft stark ångest på grund av detta. Julen känns tung och meningslös, och du kommer ha svårt att koppla av under firandet. Men låt julen vara en lättsam tid genom att ta vara på enkelheten, närheten och glädjen som den medför. Försök vara spontan och öppen, så kommer ledigheten bli precis som du önskar. Akta dig för att ta upp tunga ämnen runt julbordet. En kär familjemedlem kommer ge dig en julklapp som du inte är nöjd med – tala om detta för personen med aktsamhet och ömhet.

 

FISKARNA 19/2 – 19/3

Du älskar julen och kommer få ett stort och glädjefyllt julaftonsfirande. Du bör ta en långpromenad i snöovädret innan Kalle Anka, för att hinna varva ner och verkligen kunna njuta av att ha hela släkten runt omkring dig. Försök komma till ro i virrvarret av mat, julklappar och visor. Du har gjort ditt bästa vid julklappshandlingen vilket alla i din familj vet, så låt det inte tynga dig om ett syskon väljer att byta en present du gett dem – det är tanken som räknas. Spontaniteten bör du spara till nyårsafton. Den kvällen har mycket att erbjuda om du vågar prova det okända.

 

VÄDUREN 20/3 – 19/4

Du har garanterat lyckats köpa de bästa julklapparna till dina syskon och kommer överträffa både din mamma och pappa när det är dags för paketöppning. Akta dig för att låta vällusten av detta skina igenom – försök visa ödmjukhet och genuin glädje för de andra familjemedlemmarnas skull. Använd jullovet som en tid att för en gångs skull ta det lugnt. Njut av den långsamma vardagen och tänk tillbaka på året som varit, så att du hinner ladda upp ordentligt inför 2019. En gammal vän eller kärlek kommer söka kontakt med dig på nyårsafton, lyssna ordentligt på vad hen då har att säga.

 

OXEN 20/4 – 20/5

Julen är egentligen ingenting för dig. Det kommer vara fullt av folk i huset, spelas hög musik och dofta starkt av maten, men försök ändå att ta vara på stunden. Du har möjlighet att ta det lugnt och andas ut under resten av lovet, så se till att samla din energi till julfirandet. Annars är risken stor att du gör dig ovän med föräldrar eller syskon, vilket kan medföra bråk och skrik – något som du till varje pris vill undvika. Blir intrycken för många kan du ta en promenad för att samla tankarna och få komma ut i friska luften. Under mellandagarna kan du varva ner och du bör försöka släppa taget om de känslor du hållit inne under hösten.

 

TVILLINGARNA 21/5 – 20/6

Du ser på julen som årets höjdpunkt – en chans att prata ikapp med släkten, få visa din uppskattning till familjen och få känna dig uppskattad själv. Att sitta länge med nära och kära runt julbordet är det du längtat efter hela året, så ta vara på stunden nu när den äntligen är här. Du kommer få en mycket positiv överraskning i samband med julklappsöppningen, antingen goda nyheter eller en julklapp du verkligen önskat dig. Du känner stark ångest inför nyårsafton, men kom ihåg att ett nytt år inte behöver innebära en positiv och hälsosam nystart.

 

KRÄFTAN 21/6 – 21/7

Att den kommersiella julen känns ytlig för dig får inte flytta fokus från den värme och närhet som julfirandet identifieras av. Du kommer känna dig ensam under stora delar av lovet då många vänner reser bort, så ta vara på julaftonsfirandet då du kan omge dig med familjen. Du kommer bli mycket besviken över dina julklappar som tyvärr inte lever upp till dina förväntningar, men kom ihåg att dina nära och kära har gjort sitt bästa för att göra dig lycklig. Låt nyårsafton vara en möjlighet att visa uppskattning för dem du verkligen älskar – sök upp den person du så länge drömt om att kyssa på tolvslaget.

 

LEJONET 22/7 – 22/8

Alla vet hur mycket du älskar att stå i centrum, men julen kretsar faktiskt kring mer än dig själv. Vill du ändå att uppmärksamheten ska ligga på dig under julafton ska du fånga den på ett sätt som gynnar andra, till exempel genom att ge bort fantastiska julklappar eller sjunga en julvisa. Håll dina nära och kära extra varmt under ledigheten och försök njuta av julstämningen. Dina julklappar kommer garanterat att leva upp till dina förväntningar i år vilket gör dig lycklig, men å andra sidan kan du räkna med att stå ensam på nyårsafton, utan någon att kyssa vid tolvslaget.

 

JUNGFRUN 23/8 – 22/9

Du trivs med traditioner och uppskattar därför julen. Du ser det som en högtid då allt flyter på i vanlig ordning och känner för en gångs skull inte att du behöver granska varje steg i förberedelserna. I år är dock omständigheterna på något sätt nya, och något kommer tynga dig under hela ledigheten. Kanske har du gjort slut med en partner, eller har ett syskon flyttat utomlands? I vilket fall bör du vara aktsam så att ditt humör inte sjunker allt för mycket. Njut av julgodiset och unna dig något extra fint som kompensation – en julklapp till dig själv!

 

VÅGEN 23/9 – 22/10

Efter den långa hösten känns julen mest som ett stressmoment för dig. Huset fylls av skrikande kusiner och frågvisa farbröder, och det spelas hög musik trots att TVn står på. Kaos helt enkelt, och i år kommer någonting av värde att gå sönder i tumultet – och du kommer få skulden! Att köpa julklappar till dina nära och kära har varit en krävande process eftersom du inte fattar beslut utan ordentlig eftertanke. Tack vare detta är det du som står för de finaste klapparna under granen, och framför allt en förälder kommer visa stor tacksamhet över den gåva du gett dem. Njut av att du gjort någon riktigt glad!

 

SKORPIONEN 23/10 – 21/11

Jullovet kom lägligt för dig – under den händelserika hösten har du byggt upp så mycket känslor inom dig att du måste få varva ner. Och vad passar då bättre än en lugn och stillsam jul med bara den närmaste familjen? Fokusera på kärleken du bär inom dig och försök visa så mycket uppskattning som du bara kan till dina syskon och föräldrar. Om det sker genom närhet och ömhet eller genom väl genomtänkta julklappar spelar ingen roll, men se högtiden som en möjlighet att visa vart du står i familjen. På nyårsafton kommer dina innersta drömmar att uppfyllas, om du tar vara på chanserna som erbjuds under kvällen. Du måste själv ta initiativet under kvällen om du ska få en kyss vid tolvslaget.

 

SKYTTEN 22/11 – 21/12

Den närmsta tiden blir händelserik för dig; schemat är fullspäckat med allt från pepparkaksbak till fester, från julklappshandel till extrapass på jobbet. Du trivs med farten och fläkten, men ogillar att ha så många måsten. Använd din lediga tid väl och försök ladda batterierna inför våren, då den kommer vara precis lika fullspäckad. Dina nära och kära kommer ha överseende med att du inte är ditt piggaste jag på julaftonskvällen, men försök visa engagemang och uppskattning för dem du håller kärt. Att dina julklappar inte levde upp till dina förväntningar beror inte på att din familj inte bryr sig, utan på att du inte varit hemma tillräckligt för att ge en nys av vad du faktiskt önskar dig.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *