Inga widgetar hittades i sidofältet!

Emil Duberg

Processed with VSCOcam with p5 preset
Fotot tillhör Emil Duberg
 
Jag är en förredetta spetselev (tog studenten 2015) som nu studerar arabiska på Uppsala universitet. Något jag lärt under min tid på VRG är att kritiskt granska källor, vilket en har stor nytta av på universitetet. Mitt råd till er är att inte oroa er för mycket över vad ni ska studera på universitet om ni tänkt göra det. I Sverige har vi den stora förmånen att kunna få studiemedel under 6 år – så det gör inget om du hoppar på ett program som du sedan inte alls skulle gilla. Dessutom hör en ständigt om personer som hittat sin väg i livet eller karriär under sin universitetstid, inte på grund av det programmet de gick men för att universitetsstäder är fyllda av nyfikna, kreativa och spännande människor som en kan knyta kontakt med. Ta det lugnt helt enkelt! 
 
God jul på er!
 
 
Johanna Lindström
15491503_1300136016726078_754563528_o
Johanna Lindström (t.v) Foto: Isabella Lagerborg
Jag tog studenten från naturprogrammet i våras och läser nu juridik på Uppsala universitet (ja, jag läste Fysik 2 utan egentlig anledning). Studentlivet är fantastiskt och jag trivs med såväl programmet som min nya hemstad.
 
För att tvångsmata er med klyschor: Ta vara på tiden på VRGD! Tre år går snabbt, särskilt när du har roligt. Jag har träffat så många underbara människor och skapat oförglömliga minnen under min gymnasietid. Jag träffar nya underbara människor och skapar nya oförglömliga minnen nu, men jag värdesätter min tid på VRGD högt. Särskilt givande för mig var att engagera mig i kommittélivet och i skolans olika evenemang. Hitta vad du tycker är roligt med VRGD och ge dig tid att ta del av det, det är något du kommer uppskatta både i stunden och när du har tagit studenten.
 
Om ni planerar att läsa vidare på universitet rekommenderar jag er att lyssna noga på svensklektionerna och ta vara på de tillfällen till skriftlig framställning som ges. Skrivregler och formalia kan tyckas tråkigt, men att utveckla ett korrekt skriftspråk kommer att hjälpa er när ni skriver er första inlämning. Erfarenheter från otaliga laborationsrapporter, uppsatser och ett gymnasiearbete underlättade väsentligt när jag skrev mitt första PM i förra veckan. Om ni inte får nog av klyschiga råd bidrar jag gladeligen med fler, god jul och carpe diem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *