Inga widgetar hittades i sidofältet!

VRG Djursholm har sedan urminnes tider (det vill säga 1994 när skolan startades) haft ett rikt kommittéliv. På skolan innebär detta aningen svårtstavade ord en grupp elever som samlas kring ett gemensamt intresse. Vare sig du gillar FIFA, tennis, radio eller smoothies finns det i dagsläget en kommitté för dig. I våras valdes Lovisa Bergström till ny kommittéansvarig i elevkårsstyrelsen, och i intervju med VRGDT berättar hon om fördelarna med kommittéer, sina egna erfarenheter av VRG Djursholms kommittéliv och hur du startar en ny kommitté.

Vad har du för relation till VRG Djursholms kommittéliv?

“Jag är/har varit medlem i fem av skolans kommittéer; Smoothie 4 change, Traditionssällskapet, Miljösällskapet, VRG-Tededclub och College prep study group. Jag startade den första TEDedcluben i Sverige, jag är ordförande i Smoothie for change och var vice ordförande i skolans största sällskap, Traditionssällskapet. Jag har under mina två år som aktiv medlem i kommittéerna lärt mig mycket om skolans kommittéliv, vad som har fungerat bra och var det finns utrymme för förbättring.”

Hur planerar du att arbeta som kommittéansvarig för att främja kommittélivet?

“Jag planerar främst att utöka samarbetet mellan alla kommittéer som finns på skolan. Varje evenemang kan bli ännu bättre om vi samarbetar! Föreställ er VRGs nattvolleybollturnering som Elevkåren fixar med efterföljande luciafrukost av Traditionssällskapet och försäljning av uppfriskande smoothies från Smoothie for Change. Föreställ er att Utbytessällskapet föreläser för medlemmarna i College Prep. Study Group om deras erfarenheter utomlands samtidigt som skoltidningen dokumenterar så att  hela skolan får ta del av alla erfarenheter. Jag, som kommittéansvarig och även som medlem i flera av skolans kommittéer, kommer fungera som länk mellan kåren och kommittéerna. Jag vill även fortsätta arbetet som Gabriella Garcia gjorde med att ha workshops för kommittéerna där medlemmarna får möjlighet att brainstorma sina idéer med varandra. Tror det kan vara ett grymt sätt att förbättra skolas kommittélivet:)”

Hur skulle din drömkommitté se ut, och vad skulle den heta?

“Åh, vilken kul fråga! Min drömkommitté vore “inspirationskommittén”.  En kommitté som enbart arbetade för att få spännande och inspirerande föreläsningar till skolan med efterföljande seminarium. En föreläsning kan ge så mycket!”

________________________________________________________________________________

Varför borde VRG Djursholms elever gå med i eller starta kommittéer?

“Kommittéer är det perfekta sättet att få nya bekantskaper – träffa människor från alla årskurser och linjer med gemensamma intressen. Det gör hela skolgången roligare :)”

Hur går man med i en kommitté?

“Det är olika beroende på vilken kommitté du är intresserad av. Vissa behöver du skriva en ansökan till men dem flesta är det bara att gå med i. Kontakta kommitténs ordförande bara och säg att du är intresserad av att gå med!”

Hur startar man en kommitté?

“Det är enkelt! Hör av dig till mig på facebook eller till min mail lovi.berg-2016@vrg.se och berätta om din kommitté, vad du har för planer med kommittén under året och vad du vill att den ska heta.”

________________________________________________________________________________

Lista på alla kommittéer

Community Outreach Committee

Debattkommittén

Festsällskapet

FIFA-turneringskommittén

Financial VRG

Motorsällskapet

Roddkommittén

Save our Friends

Smoothie for Change

Super Smash Bros

TED-Ed Club

Tenniskommittén

Traditionssällskapet

Utbytessällskapet

Viktor Rydbergs Feminister (VRF)

VRG College Prep. Study Group

VRG Cross Country

VRGD Golfkommittén

VRGDT

VRG ProjectGreen

VRG Radiostation

 

Viktiga evenemang att hålla koll på om du är intresserad av kommittéer:

 

Första aulasamlingen : Här kommer alla kommittéer presenteras.

Kommittédagen : Alla kommittéer kommer under den 22 september ställa upp i HB. Här har du möjlighet att gå runt och ställa frågor och ansöka till de olika grupperna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *