Inga widgetar hittades i sidofältet!

Festsällskapet är en av skolans viktigaste organ, speciellt när man går sista året i trean. Det är de som planerar och fixar bland annat insparken, 200-dagars och 100-dagars. I år är det Max Moeremans d’Emaus, Maria Perelygina, Alexandra Forsman, Marcus Lenner, Astrid Giruad, Viktor Köling och Chloe Schuterman Dolhem som sitter i styrelsen för Festsällskapet. För att få en inblick i deras arbete stämde jag träff med tre ut av sällskapets medlemmar; Astrid, Alexandra och Chloé.

 

Hej Festsällskapet!

Hejsan!

 

Vad är det som som krävs för att komma med i festsällskapet?

Alexandra: Uttagningen sker i skolan mot mitten av maj. Processen går till så att man skickar en intresseanmälan till oss i styrelsen, sedan får man komma på “audition”. Det som händer där är att vi ställer lite frågor och kanske ber en göra en dans. Förra året var det 10-12 stycken som sökte och sju personer kom med, men vi kanske ändrar upplägget i år.

Chloé: Vi hoppas att många söker i år!

 

Vilka kvalitéer söker ni efter hos en kandidat?

Astrid: Man ska vara skön, utåtriktad, rolig, våga bjuda på sig själv, kunna sammarbeta och framförallt ansvarsfull. Självklart måste man vara bra på att festa också!

Alexandra: Man måste också vara redo att lägga ut pengar från sin egna ficka för filmen och annat.

 

Hur långt tid tar det att planera en fest?

Astrid: Insparken tog cirka en och en halv månad och 200-dagars planerade vi direkt efter insparken som tog ungefär två månader. 

Alexandra: Självklart varierar tiden beroende på hur man planerar sin tid. Ett tips är att fixa större möten mellan alla istället för att skriva på Facebook som vi gjorde, det kanske inte blir lika smidigt. 

 

Hur är stämningen i festsällskapet? 

Alexandra: Just nu är den bra, och man har lärt sig mycket under vår långa resa.  Det finns ingen hierarki och alla har stärkt sina roller. Nu har det blivit så att man gör mer än utöver sin post.

 

Känner ni mycket press när ni planerar fester?

Chloé: Ja, tillexempel kände vi mycket press under 200-dagars på grund av att det involverade hela årskursen. Ifall någon kommer och klagar blir det lite jobbigt för oss eftersom det är vår första gång och vi vet inte riktigt hur allting kommer gå. 

 

Är ni nöjda?

Alexandra: Vi är nöjda, men det blev lite strul i och med att DAGY förstörde rätt mycket saker på Eggeby. Det gjorde att det blev lite sista minuten-planering och oftast går ingenting som man tänkt sig. 

Astrid: Jag hoppades även på att det skulle vara lite mer skandaler. 😉

 

Vilken fest planerar ni just nu?

Astrid: Vi håller på att tänka på 100-dagars, men vi kommer inte börja planera först efter jul. 

 

Vilket tema blir det?

Chloé: Temat blir något i stilen med black-tie tema.

Astrid: Jag tycker att det är lite tråkigt men vi får se hur det blir.

 

Hur känner ni angående DAGY?

Astrid: Respektlöst, de visste att vi skulle komma dit efter. 

 

Vad hoppas ni kommer förbättras?

Chloé: Annat alkohol, mer aktiviteter och mer dans.

 

Har ni hybris?

Alexandra: Ja lite, speciellt Max Moeremans.

Chloé: Nej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *