Inga widgetar hittades i sidofältet!


Ska du stanna hemma under höstlovet? Riskerar du att i brist på fantasi sluta framför datorskärmen? I sådana fall är den här artikeln allt du behöver för att få den roligaste veckan någonsin! VRGDT har luskat fram 16 tips på aktiviteter som kan förgylla ditt lov, och de är indelade i 3 olika prisklasser: Budget, Standard och Lyx.

BUDGET

Afternoon tea
Få upp värmen genom att bjuda hem kompisarna på en eftermiddag med varmt te, nybakade scones och marmelad av alla dess smaker. Vill du imponera, kika in hos Taylor och Jones på Hantverkargatan 12 i Stockholm; där kan du hitta alla möjliga tillbehör!

Filmkväll med tema
Dra för gardinerna och kryp ner i soffan framför ett film-marathon. Bestäm ett tema som romantiska komedier, action rullar, James Bond, skräckfilmer eller varför inte en serie?
Titta och njut tills filmerna eller du är slut!

Hemmaspa
Efter månader av hårt plugg kan vi alla unna oss en avslappnande och omvårdande dag. Strunta i att åka iväg på dyra spahelger, fixa allt hemma istället, det är både roligt, skönt och superbilligt! Passa på och lägg ansiktsmasker, gör en hår inpackning, peeling, smörj in hela kroppen, måla naglarna och ta ett varmt bad med doftljus och klassiskmusik.

För dig som är ute efter något hemmagjort finns det råd om hur du t.ex. peelar kroppen bebis-len med kaffesump och hur du gör en uttorkande mask med havregryn och banan på dessa hemsidor:
http://www.veckorevyn.com/Smink/Gor-ditt-eget-hemmaspa-20554
http://www.spas.nu/hemmaspa/
http://4u-yourspace.blogspot.se/p/ditt-naturliga-hemma-spa.html

Besöka olika universitet
Har du börjat fundera på vad du vill plugga efter gymnasiet? Undersök om det finns möjlighet att besöka och träffa studenter på KTH, Handelshögskolan och Karolinska Institutet eller varför inte ta tåget till Uppsala. Vem vet, kanske får du extra motivation att fortsätta plugga efter lovet?

Ordna en ”after högskoleprovet”-kväll
För många kommer första lovdagen innebära högskoleprovet. Passa på att ordna en ”after högskoleprovet-kväll” så att ni har något att se framemot när energin tryter.
Fira bilens dag 28/10
Den 28:e oktober är det bilens dag. Varför inte passa på att fira dagen genom att tvätta och vårda bilen. Den blir ren och fräsch och dina föräldrar lär bli superglada och tacksamma!

Fira grannens dag 31/10
Den sista oktober är det grannens dag. Fira dagen genom att uppmärksamma dina grannar med extra grannkärlek, du kan exempelvis baka en god kaka (något av Saras goda recept kanske?) att bjuda dem på eller bara vara allmänt trevlig och berömma deras fina rabatter.

Rensa ur garderoben
Har du massor av gamla kläder i garderoben som du aldrig använder längre? Höstlovet är ett utmärkt tillfälle att rensa ut allt du inte längre använder och vill ha ur garderoben. Ta kort på dina gamla eller oanvända grejer och ladda upp på blocket så kan du tjäna en slant att köpa nya fina höstkläder att fylla ut tomrummet i din garderob med.


STANDARD

Prova en ny aktivitet
Tröttnar du fort på att bara sitta inne och slappa på lovet? Varför inte passa på att gå och prova på någon ny aktivitet du alltid har velat testa. Du kan till exempel prova på klättring, fyspass i bassäng, skrattyoga, magdans och pole dancing

Mer information finns här:
Skrattyoga: http://www.skrattaistockholm.nu/KLUBBAR.HTML
Drop-in magdans: http://www.bokadirekt.se/Bookings/Default.aspx?sru=3483

Ordna Halloweenfest 31/10
Den sista oktober är det Halloween. Fira genom att sparka ut föräldrarna och bjuda in alla dina vänner till en fest. Skaffa den bästa utklädnaden, pynta ditt hus med spindelväv och pumpalyktor och fixa riktigt läskig mat. Här finns några tips om vad du kan bjuda dina gäster på:
http://www.gp.se/matdryck/1.478971-laskig-mat-till-halloween
http://www.spisa.nu/1.11193/recept/halloweenrecept/

Besöka spelhallen IOS
Brukar dina föräldrar också tjata över att du borde göra annat än att bara sitta hemma vid datorn? Eller har du helt enkelt tröttnat på dina gamla spel? På Odenplan nummer 60 finns i så fall lösningen för dig! Stället heter Inferno Online Stockholm och är en spelhall med tillgång till enormt många olika spel till både Xbox och PC. Priset ligger på 20 kr/h på dagen, men det finns även Nattgibb där du spelar i 11h för endast 130 kr.
Mer information finns på hemsidan:
http://www.infernoonline.com/?cat=forstasidan&page=nyheter

Secondhand-runda på söder
Hittar du på de klassiska shoppinggatorna som i din egen ficka? Då kan det kanske vara dags med lite miljöombyte! Det finns en stor mängd mysiga secondhand-butiker på söder som kan bjuda både på skratt och en hel del fynd. Det finns fler än tio olika butiker i närheten, bland annat Mangle Vintage på Götgatan 37, Flying A Vintage på Svartensgatan 12 och Cissi och Selma på Bondegatan 7.
Fler secondhand-butiker kan du hitta på hemsidan:
http://www.vintagekartan.se

James Bond Premiär
James Bond är klassikernas klassiker, och den 26:e oktober har den nyste tillskottet i raden Bond-filmer premiär. Det är inget snack om saken, självklart måste Skyfall med Daniel Craig i huvudrollen ses!
Här kan du se trailern och boka biljetter:
http://www.sf.se/filmer/Skyfall/

LYX

Spabesök
Vi är alla förtjänta av lite njutning efter flera månader av hårt pluggande. En dag på ett spa är därför den ultimata lyxen och ger dig möjligheten att riktigt skämma bort dig själv lite extra och slappna av.
Här är några av de mest populära spa-anläggningarna:
Yasuragi: http://www.yasuragi.se/
Sturebadet: http://www.sturebadet.se/
Centralbadet: http://www.centralbadet.se/

Upplevelser
Om ryktena runt jordens undergång i december 2012 stämmer kan höstlovet vara din sista chans att göra det du alltid drömt om. Oavsett om det handlar om fallskärmshopp, att segla isjakt eller köra en stridsvagn eller Ferrari blir det en dag du aldrig kommer att glömma!
Här kan du hitta vidare information och beställa upplevelser:
http://www.liveit.se
http://www.greatdays.se

Gå en kurs
Om det finns en risk för att du kommer sakna skolan för mycket och riktigt suktar efter ny kunskap finns det många olika kurser du kan gå på Folkuniversitetet under höstlovet. Varför inte lära dig att fota, spela gitarr, måla porträtt eller att bli din egen silversmed? I samma vända lär du även känna nya sköna människor och kanske utveckla ett nytt intresse!
Mer information och bokning finns på hemsidan:
Folkuniveritetet

 

Karolina Dahlstrand
karo.dahl-2013@live.vrg.se
Louise Pettersson
Loui-pett-2013@live.vrg.se
Hanna Kerek
hann.kere-2014@live.vrg.se 

autumn leaf” by ientu (CC BY 2.0)