Det finns tre saker jag är svag för. Mint, choklad och MINTCHOKLAD. Båda lika fantastiska, men kombinerade hamnar vi på en helt ny nivå av delikatess. Om du någonsin ska fixa en present till mig så är mintchoklad alltid en hit. After Eight, Marabou mintkrokant eller…varför inte göra dina egna mintkyssar? Mintkyssar (och julgodis i allmänhet) passar inte bara som gåva till mig, men också som julklapp! Eller att äta helt själv, som uppvärmning inför julhelgens frosserier kanske. Hur som helst går dessa små godbitar att göra hur enkelt som helst, och blir hur goda som helst!

 

Du behöver: 

  • 1 äggvita
  • 5 droppar pepparmintolja hushållsarom
  • 3 1/2 dl florsocker
  • 50 g mörk choklad


Så här gör du: 

  1. Vispa äggvitan fast. Tillsätt pepparmint och rör om.
  2. Sikta ner florsockret och fortsätt vispa till en smidig massa.
  3. Fyll en spritspåse med massan. Spritsa ut tunna plattor på ett bakplåtspapper.
  4. Låt dem torka i rumstemperatur (gärna över natten).
  5. Smält chokladen och häll den i en strut. Spritsa en droppe på varje mintkyss.

Mintkyssarna ska bli lite mjuka i mitten.

 

DSC_0787

 

Här är alltså de mintkyssar som jag tillverkade igår kväll…inte mitt bästa verk (fast dom ser bättre ut på bild), men jag skyller på uppsats och kemiprov. I slutändan så är det smaken som spelar roll, och dom var rätt goda om jag får säga det själv. 

Text: Lovisa Hökstrand

Bild: Lovisa Hökstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *