Inga widgetar hittades i sidofältet!

VRGD är en skola med många traditioner och de har vi att tacka bland annat elevkåren, festsällskapet, traditionssällskapet och balkommittén för! För att ni elever ska få koll på vilka traditionerna är och vad de innebär har redaktionen på VRGDT sammanställt en “tidslinje” för alla event. Kronologisk ordning uppifrån och ned! Vi hoppas denna guide kommer till användning!

 

Skolstart -välkomna!

Det är dags att komma tillbaka till skolbänken och för ettorna blir det första gången på VRG. Första dagen på terminen inleds i aulan innan lektionerna drar igång direkt efter lunch. Glöm inte att vässa pennan – för nu är året igång!

Fiskeboda

Alla ettor på VRG Djursholm åker på en övernattningsresa till Fiskeboda i Sörmland under andra veckan av skolstarten. På Fiskeboda fokuserar man på att lära känna varandra och ha kul tillsammans genom olika lekar och aktiviteter! Alla elever bor i stugor, uppdelat i mentorsgrupper, tillsammans med härliga tvåor och treor som guidar ettorna genom Fiskebodas äventyr.

Aulasamlingen

Samling i aulan för samtliga elever, då aktiviteter genom skolgången presenteras av elevkåren och tävlingar sker på scen. Dessutom presenteras äntligen temat för årets inspark. Insparksbiljetterna säljs efter aulasamlingen, så glöm inte era pengar!

Kommittédagen

En dag då alla är välkomna att kika på skolans kommittéer och bli medlemmar. Kommitéestyrelserna marknadsför sig själva i HB, och lockar till medlemmar på möjliga sätt.

Elevkårsuttagning

I september håller VRG:s elevkår ett möte för att rösta in nya medlemmar. Elevkåren går ut med information genom sociala medier och intresset är för det mesta väldigt stort. De som vill söka ska hålla ett 30 sekunders anförande om vad man kan tillföra till elevkåren. Efter att alla hållit sina anföranden får både publiken och elevkåren rösta.

Ta chansen att påverka det som händer på skolan!

Insparken

“Kick-off” för skolans elever som arrangeras av Festsällskapet. Partaj med tema som hålls i en lokal i Stockholms-området. Brukar vara ett rätt händelserikt event!

Halloween 25/10

“Dress up or diee…” Det läskigaste eventet under skolåret, se upp för vad som gömmer sig bakom hörnet och kika inte bakom axeln… Precis som titeln för eventet heter: kom utklädd, eller dö 😉 .

Killer Games

Detta spel handlar om att ta kål på så många som möjligt innan man själv åkt ut.  Alla som går med blir tilldelade en person “offer” som man sedan jagar. För att eliminera sitt offer måste man först skrika det traditionsenliga “boom” och sen krama sin fiende för att en kill ska räknas. Blir man fångad är man ute,  medan om man fångar sitt offer blir man tilldelad sitt offers offer. Spelet fortsätter tills det bara finns en kvar, därefter räknas varje persons “kills”. Den person med flest “kills”, levande eller död, vinner. 

200-dagars

Treorna firar att det är 200 dagar kvar innan studenten med en sittande middag. Denna festliga tillställning anordnas av festsällskapet och har ett tema.

Lucia

Förberedelserna inför Lucia börjar redan i början terminen som vår fantastiska kör övar inför. Tillsammans med VRGJ och VRGO håller VRG ett enormt framträdande i St Johannes Kyrka. En magisk upplevelse som man inte får missa.

Julavslutning

Alla elever samlas i Djursholms kapell där musikklasserna, kören och lärare med flera sjunger  eller gör anföranden. Mycket stämningsfullt och bra sätt att ladda upp för jul!

Projektveckor

Under de två första veckorna efter jullovet får elever göra något utanför den vanliga undervisning. Enligt tradition ska ettorna göra filmer om ett valfritt ämne som rör Sverige medan tvåorna får göra projekt som labb eller resa. Treorna arbetar intensivt under dessa veckor med att få klart sina gymnasiearbeten.

Alla Hjärtans Dag

Den kärleksfullaste dagen på skollåret! Traditionssällskapet anordnar bland annat blinddejter som hålls i lilla matsalen. Om du vet några som borde få träffas under extra kärleksfulla omständigheter, svara på traditionssällkapets survey och det kan bli starten för en ny kärlekssaga.

Val d’Isere

Sportlovet V.9 har kommit och häng med dina vänner till ett soligt himmelrike fullt av skratt, glädje, god mat, skidåkning och after-ski. Detta år drar VRGD till Val d’Isere, “Valdi”, och om du undrar varför större delen av skolan är sjuka efter sportlovet så är det här svaret.

100-dagars

Bara hundra dagar kvar till studenten! Precis som på 200-dagars är det en sittande middag med ett tema och anordnas av festsällskapet.

VRG-kampen

En fartfylld och spännande dag där VRG Djursholm, Odenplan och Jarlaplan tävlar mot varandra i grenar som fotboll, talangjakt och frågesport. Må bästa skola vinna!

Champagne-galoppen

I samband med mösspåtagningen går alla treor ner till Barracuda  (strand nere i Djursholm) iklädda studentoverallerna och sprutar ner varann med champagne av ren glädje. Nu är det inte långt kvar till studenten!

Uttagning till festsällskapet

Vill du vara med och arrangera insparken, 200/100-dagars och Champagne-galoppen? Ansök då till festsällskapet! Urvalet av de nya medlemmarna till detta sällskap görs av de redan sittande medlemmarna (styrelsen) genom en uttagning.

Balen

Studentbalen! Det här är den sista tillställningen för treorna innan studenten. Treorna och lärarna samlas för en finklädd trerätters-middag med tal och dans. Tidigare år har balen varit på Operaterassen, men även Näsby Slott. Balkommittén står bakom studentbalen och här kan vilken trea som helst gå med.

UTSPRING 12/6

Nedräkningen är över, studenten är kommen! Lycka till!

 

Skribenter: Danna Vashchuk, Vickie Leung, Yasmine Dahlberg, Hannes Hovmöller, Viktor Hellblom, Emma Söderberg och Astrid Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *