Inga widgetar hittades i sidofältet!

Ansökan till nästa års elevkårsstyrelse är nu stängd och valperioden närmar sig. Redaktionen på Rydbergaren har fått in en insändare från Sebastian de Leeuw, en av de som kandiderar för ordförandeposten. I den berättar han om de viktigaste datumen och presenterar sig själv. Information och värderingar som presenteras i denna text kommer från skribenten själv. Övriga kandidater är också välkomna att kontakta redaktionen för en publicering. 

Sebastian de Leeuw: Det här händer i valet

Viktiga datum:

Torsdag den 27 april: Stegringen av denna valrörelse. Kl. 15:00 börjar en debatt där alla kandidater ska argumentera för varför folk ska rösta på just dem. Efter detta öppnar den allmänna röstningen där ni får rösta på mig eller andra kandidater. Jag vill uppmärksamma att bara för att flera personer kandiderar som en styrelse tillsammans behöver inte du rösta på samtliga i den uppställningen. Du har ett fritt val att välja de du anser kan axla respektive roll bäst och de du tror kommer forma elevkårens framtid enligt dina värderingar. 

27 april – 10 maj: Röstningen öppnar ungefär kl 16:00 den 27 april och är öppen fram till den 10 maj. Röstningen kommer att ske via ett google-formulär som kommer finnas tillgängligt på elevkårens Instagramkonto. För att delta i röstningen behöver du vara medlem i Sveriges elevkårer (e-bas) och vara inloggad på din skolmail. Under varje post finns en person utsedd av valförberedande kommittén som de anser passar bäst för rollen. Detta är baserat på flera faktorer men primärt en intervju mellan den valförberedande kommittén och kandidaten. Deras val indikeras med “(valförberedande kommitténs val)” bredvid kandidatens namn i röstningsformuläret. 

Onsdag den 10 maj: Sista dagen att rösta på de kandidater du vill ska leda elevkåren det närmsta året. På följande aulasamling, som inträffar kort därefter, utropas vinnarna av respektive post.

Mitt namn är Sebastian de Leeuw, jag går andra året på ekonomiprogrammet och söker positionen som ordförande. I höstas fick äran att bidra till denna fantastiska skola genom att bli en del av elevkåren. Traditioner är viktiga för mig och kommer att förbli en central del av mitt VRG – vårt VRG; där skolan inte hade varit sig lik utan dem. Under två år har jag med råge engagerat mig i Traditionssällskapet för att bidra till deras betydelsefulla arbete på skolan. Utöver det har jag hjälpt till att återuppliva skolans tradition Tie Tuesdays där jag, genom min roll som ordförande, kunnat ge vitalitet till en viktig del av skolans historia. Traditionen har varit mycket uppskattad av både elever och lärare och bidragit till VRG-andan. Arbetet har varit enormt lärorikt då jag bland annat behövt samordna produktionen och designen av VRG-slipsar med leverantören. 

Sammanfattningsvis tror jag att detta val kommer bli olidligt spännande för både er och mig.

Rösta med hjärtat och rösta rätt!

Sebastian de Leeuw, 

Ordförandekandidat 2023

P.S Ni kan följa det senaste i min kampanj på Instagram @ordförande2023, eller se min kårvideo här: https://youtu.be/phppWdmTZYA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *