Inga widgetar hittades i sidofältet!

Är du som jag, och lätt blir trött på julen? När “All I Want for Christmas” har spelats för sjuttioelfte gången, julbordet ställs fram fjärde dagen i rad, och man låtsastackat för den sista julklappen, vill man ju bara kräkas. 

Nej, jag skämtar bara. Visst älskar jag julen, men jag tycker att det kan bli lite tröttsamt ibland. I dessa stunder gillar jag att ta en paus och föra tankarna i andra banor, och detta är nog anledningen till att jag älskar att lyssna på podcasts. Och jag gör det, hela tiden. 

På Netflix kan man inte gå in, för där skyltas det med alla gamla julfilmer, och nya romantiska, julinspirerade miniserier. Därför kommer här mina 10 podcasts som kan få dig att glömma julen i några minuter. 

The Happiness Lab with Dr. Laurie Santos

The Happiness Lab är en podcast om hur man hittar lycka, och dess värd är ingen mindre än Dr. Laurie R. Santos – psykologisk forskare på Yale University, och expert inom området positivpsykologi. Dr. Santos talar lättsamt om viktiga ämnen såsom vad som verkligen är viktigt i livet. Hon ger lösningar även för er som inte gillar att meditera eller träna – till exempel att skapa ritualer för att slippa stress innan prestation, att skaffa sig ett så-kallat “growth mindset” och att göra saker för andra. 

Alex och Sigges Podcast

Man får säga vad som helst om Alex Schulman, men Alex och Sigge är ju en ikonisk duo. För er som levt under en sten, eller helt enkelt inte lyssnar på så mycket podcasts, är Alex och Sigges Podcast en av Sveriges största podcasts. Den handlar i princip om allt och inget, men man garanteras en hel del humor och filosofiska ställningstaganden. Ibland kan de väl vara lite gubbiga, men finns det inte ändå en viss charm i det?

Morgonpasset i P3

Morgonpasset i P3 är nog det bästa sättet att börja morgonen på. Kodjo Akolor, David Druid och Linnea Wikblad håller varje morgon låda mellan 06.30 och 10.00. De varvar nyheter med frågor från lyssnarna, och slänger ut ett statement som lyssnarna måste svara på. Min personliga favorit var nog “sist på bollen jao” – när man varit lite “efter” med något. 

The Argument, NYT

The Argument är en podcast från New York Times Opinion, och är något för er som är intresserade av politik och argumentation. Värden Jane Coaston bjuder in två personer som har helt olika synpunkter på en fråga, vilken de får debattera för lyssnarna. Coaston är moderator, och debattfrågorna är oftast politiska. Ibland debatteras det dock om helt opolitiska frågor, såsom huruvida vi fortfarande ska ha vintertid och sommartid. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *