Inga widgetar hittades i sidofältet!

Av: Sofie Af Ugglas

SIPSI är idrottstävlingen där de fyra medlemmarna i Svenska Internat- och PrivatSkolors Idrottsorganisation får mötas i en mängd olika sporter. Det var VRG, Enskilda, Sigtuna och Lundsberg som denna gång möttes i schack, volleyboll, innebandy och tennis. Förutom prestigen att vinna syftar tävlingen på att eleverna ska få knyta nya kontakter till varandra, eller kanske hålla liv i relationerna med före detta klasskompisar. Efter att ha ställts in på grund av corona förra läsåret är traditionen nu igång igen. Här kommer en liten recap av senaste deltävlingen!

Vid 08:00 torsdagen den 17:e mars 2022 rullade bussen iväg från VRG Djursholm. Eller ja, det blev nog 08:10 egentligen. Bland annat jag själv var några minuter sen, men sånt händer. När jag klev in i bussen kändes förväntningarna i luften. Det var nervositet och kämparglöd blandat med några nyvakna ansikten här o där. Förutom alla spelare hade vi med oss idrottslärarna Jens Brännström och Emma Jönsson samt Olivia Flordal som i höstas vann SM i volleyboll. 

Bussresan till Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket tog ungefär 45 jättesnabba minuter. Schackspelarna och vi volleybollspelare klev av medan innebandygänget fortsatte till en hall på andra sidan området. Omgivningen var… lite av en besvikelse. Vädret var ganska grått och det såg ut som en byggarbetsplats hela vägen ner till vattnet. Gick att se potential inför sommaren men just där o då var det inte särskilt picturesque. 

Efter en stunds uppvärmning ledd av Olivia var det dags för första matchen mot SSHL. Tyvärr förlust för oss, men värt att nämna är att tjejerna vi mötte tränar volleyboll tillsammans som ett lag flera dagar i veckan. Resultatet var väntat men vi bjöd absolut på bra motstånd. Killarnas volleybollag förlorade sin första vann mot LS men vann mot båda de andra skolorna. Bra samarbete och många riktigt snygga slag där! Både killarnas volleybollag och schacklaget slutade på 2:a plats medan tennislaget tog hem segern. Mycket imponerande!

När sista matchen var spelad hade varje sport varsin prisutdelning där resultatet presenterades och dagens MVPs delades ut av idrottslärarna. Emma presenterade sina val kort och koncist: det var ettorna Niki Norlén och Otto Levin som Emma tyckt utmärkt sig mest under dagen och det var nog ingen som inte höll med om det. De andra idrottslärarna drog ut på sina svar betydligt längre, absolut fina tal men vid den tiden på dagen ville vi nog alla bara hem…

Strax efter 17 rullade bussen åter mot skolan. Efter en lång dag med mycket skratt, spänning och fysisk aktivitet var vi alla rätt möra både i kropp och knopp vilket resulterade i en bussresa hem med ännu mera skratt. Sammanfattningsvis en riktigt bra dag alltså!

För den som i år vill vara med och uppleva detta [igen] finns en chans till senare i vår. Då bär det av på en lite längre resa till Lundsberg. Där ska det tävlas i friidrott, basket, rodd och skytte. Har vi några talanger i de två sistnämnda sporterna får dessa gärna engagera sig:) Idrottslärarna kommer skicka ut mer info om tävlingen när det närmar sig men det kan ju vara en idé att börja förbereda sig lite om man vill vara med. Vi ses då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *