Inga widgetar hittades i sidofältet!

Förra helgen angrepp terroristgruppen Hamas, från Gaza, Israel. Tusentals raketer skickades från Gaza in i israeliska städer samtidigt som trupper marscherade in i Israel. Hamas gick by till by och sköt ner civila israeler, halshögg barn, våldtog kvinnor och tog stora mängder civila gisslan. Israel har utfört starka vedergällande luftanfall mot Gaza som har lett till stora mängder civila palestina offer. Totalt beräknas den totala dödssiffran på de båda sidorna inräknade vara över 3000 döda.

Hamas är en palestinsk sunni-muslimsk fundamentalist rörelse, som är terrorstämplade av bland annat EU och USA. Sedan 2006 kontrollerar Hamas Gaza. Hamas mål är att förinta Israel och göra det till ett muslimskt område. 

Hamas attack utfärdas delvis som ett resultat av deras ilska mot Israelisk policy såsom expansionen av israeliska bosättningar. Under sexdagarskriget 1967 ockuperade Israel palestinska områden inkluderande västbanken och ockupationen fortsätter än idag. Ockupationen har lett till vad FN menar som systematisk inskränkning av mänskliga rättigheter mot Palestinierna såsom illegal bosättning och systematisk rasism. 

Under den gångna veckan har pro-palestinska demonstrationer ägt rum över hela världen, bland annat i Malmö för att fira Hamas attack. Detta är en stor tragedi. Att fira dödandet av oskyldiga är alltid förkastligt. 

Ja, det palestinska folket må lida av Israeliskt handlande. Men det ger aldrig rätt till sådana ondskefulla handlingar som Hamas utför. Handlingar som har försökt relativiseras runt om i världen bland annat av svenska vänsterpartister som otroligt nog kritiserar partiledaren Nooshi Dagostars fördömande av Hamas attack. Det finns ingen möjlighet till relativiseringen av våldtäkter, kidnappningar och avrättningar av några någonsin. 

De som firar Hamas attack verkar även ha misslyckats att förstå att Hamas inte representerar majoriteten av det palestinska folket och deras mål och välbefinnande. Hamas är en auktoritär organisation som inte strävar efter en fri och demokratisk palestinsk stat utan dem vill upprätta en religiös diktatur utefter en perverterad form av den annars fredliga islamska religionen.

Av Rax Nilsson

3 svar på ”Rax Redogör: Hamas attacker mot Israel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *