Inga widgetar hittades i sidofältet!

På VRG Djursholm är det sällskapen som är skolans ryggrad. De olika sällskapen, var och en med sin egen unika inriktning och engagemang, samlas på VRG:s kommande Kommitédag, som lovar att bli en händelserik och spännande tillställning, när Viktor Rydberg Djursholms sällskap samlas för att välkomna nya medlemmar och avslöja sina planer för det kommande året, allt för att locka nya entusiaster att delta i deras verksamhet. Låt oss ta en närmare titt på vilka sällskap som finns och vad dessa sällskap gör.


Aktiesällskapet                                                                                        

Aktiesällskapet på Viktor Rydbergs gymnasium är en spännande förening för alla aktieintresserade elever. Vårt mål är att skapa en engagerande och kunskapsrik miljö där medlemmar kan fördjupa sig i världen av aktier, börsen och investeringar.

I vårt aktiesällskap är alla välkomna, oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren investerare. Vi erbjuder möjligheten att lära och dela erfarenheter med likasinnade, diskutera de senaste trenderna på börsen och analysera olika aktier. Vi tror på kraften i gemenskap och samarbete när det kommer till att göra smarta investeringsbeslut.

För att göra vårt aktiesällskap ännu mer spännande kommer vi också att hålla regelbundna tävlingar med generösa prispotter. Dessa tävlingar ger medlemmarna chansen att testa sina investeringsfärdigheter i en realistisk miljö och ha möjlighet att vinna attraktiva priser.

Välkommen att gå med i vårt aktiesällskap på Viktor Rydbergs gymnasium och vara en del av en entusiastisk och kunskapsrik gemenskap som brinner för aktiemarknaden och ekonomiska framgångar!

Communityoutreach

Community Outreach är en engagerad kommitté dedikerad till att stödja och bistå utsatta medlemmar i vårt samhälle. Vårt uppdrag sträcker sig över ett brett spektrum av initiativ, från att organisera matdonationer till att erbjuda läxhjälp till dem som behöver det mest. Vi brinner för att göra en positiv skillnad i samhället och välkomnar alla som delar vår passion att kontakta oss och bli en del av vårt värdefulla arbete för att skapa en mer medkännande och hjälpsam värld!

Grill Sällskapet
Grillsällskapet på Viktor Rydbergs gymnasium är en entusiastisk grupp elever som delar en passion för grillning och gemenskap. Vårt sällskap träffas regelbundet för att utforska konsten att grilla och njuta av läckra smaker tillsammans.

Vi organiserar grillkvällar där medlemmarna får chansen att experimentera med olika recept, dela sina grillningstips och lära sig av varandra. Det handlar inte bara om att laga fantastisk mat utan också om att skapa minnen och starka vänskapsband genom vår gemensamma kärlek för grillning.

Utöver våra grillkvällar, finns vi även på plats under sport sällskapets aktiviteter, såsom volleybollen, där vi grillar.

Festsällskapet                                                                                          

Festsällskapet är ett traditionellt, prestigefyllt men framförallt roligt sällskap. Vårat sällskap främjar den roliga och exalterande VRG andan genom diverse evenemang under årets gång, som insparken, 200 och 100 dagars och den legendariska champangegaloppen. Om du vill vara en del av att bibehålla tradition på VRG men även ha extra kul borde du söka till Festsällskapet.

Tradition Sällskapet

Traditionssällskapet är ett av VRG’s äldre (och absolut mysigaste!!) sällskap, och vi har i många år jobbat med att hålla både skolans traditioner och VRG andan vid liv. Vi är som mest aktiva under de större högtiderna, vilket ni lär märka när vi bl.a pyntar HBs lokaler, eller när vi står och säljer högtidsrelaterade godsaker på våra bakesales. Under årets högtider så anordnar vi även aktiviteter som alla såklart är välkomna att ta del av, medlemmar av sällskapet eller ej! Men ni som söker till traditionssällskapet tar er även an ansvaret i att få vara delaktiga i vår verksamhet – och det är med hjälp av er vi bibehåller de fina traditioner vi så länge haft! 

Pingissällskapet

Pingissällskapet på Viktor Rydbergs gymnasium (VRG) är en energisk och entusiastisk förening för alla som älskar att spela pingis. Vår målsättning är att främja pingissporten och skapa en rolig och konkurrenskraftig miljö för våra medlemmar.

Vi ordnar regelbundet pingisturneringar och matcher där medlemmarna har chansen att utveckla sina färdigheter, tävla mot varandra och visa upp sin pingiskunskap. Dessutom strävar vi efter att arrangera matcher mot andra skolor, vilket ger våra medlemmar möjligheten att representera VRG och utmana andra skolor i spännande pingisdueller.

Vår förening välkomnar alla, oavsett om du är en nybörjare som vill lära dig grunderna eller en erfaren pingisspelare som söker mer utmaningar. Pingissällskapet på VRG är en plats där du kan förbättra din spelteknik, träffa andra pingisentusiaster och njuta av den snabba och underhållande sporten.

Ett barns framtid

Ett Barns Framtid är ett välgörenhetssälskap som samlar in pengar för mat till barn på 17 skolor i Sydafrika. Vi kommer att anordna 2 insamlingar per termin och alla som kommer att ha möjlighet att följa med till Sydafrika på vårterminen (men man betalar själv). Sök för att göra en skillnad, öva upp organisation och ledarskapskunskaper och stärk ditt CV/ din colleague ansökan.

Debattsällskapet

Debattsällskapet är ett av de äldre sällskapen på skolan och har funnits från och till i många år tillbaka. Efter två år utan debattsällapet på skolan så är det äntligen återigen igång! Som sällskap jobbar vi med att engagera alla debattsugna elever på skolan för att tillsammans lära oss mer om vad debatt innebär och hur man kan bli bättre på det. Debatt är något som är gynnsamt i många olika situationer och kan komma till hjälp i allt från vardagsargument till uppsatser i skolan. Vi har mycket olika aktiviteter och workshops planerade för det kommande läsåret och alla är välkomna att delta, vare sig du är en rutinerad debattör eller aldrig deltagit i en debatt tidigare!

Lerduvesällskapet

Tjotjo Lerduvesällskapet hära! Vi vill vara ett högt aktivt sällskap som inkluderar alla oavsett kön. Vi ämnar att anordna lerduveskytte på Varpsund. Detta är fullt möjligt genom att man varken behöver äga ett vapen eller ha en licens för att få skjuta lerduvor. Givetvis är detta en aktivitet som kostar, därför vill vi även erbjuda quizzer, och tävlingar relaterade till sporten såsom fågelarter etc. Därtill hade några från styrelsen mer än gärna velat hålla ett antal lektioner kopplade till jägarexamen ifall intresse skulle finnas hos medlemmarna.

Sportsällskapet

Sportsällskapet är ett öppet sällskap som anordnar olika idrottsaktiviteter och turneringar. Alla är välkomna att delta och ta del av en enorm gemenskap, spänning och glädje!

Spartakus

Ett sällskap för enbart killar i 1:an och 2:an.

Spiritus

Spartakus motpart och är ett sällskap för enbart tjejer i 1:an och 2:an. 

Cheer

Anordnar cheer-uppvisningar. Vanligtvis inför sportevent såsom fotbollsmatcherna. 

Poker

Sällskap för 1:an och 2:an som anordnar pokerturneringar.

Bingo

Nytt sällskap med bingo-inriktning.

Skrivet av Julius Ewerlöf och Hugo Ericson

Ett svar på ”Lär känna alla sällskap”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *